Uutiskatsaus Espanja 24.7.219

Taistelu Málagan aluehallinnon ja sähköpotkulautoja (Sähköpotkulauta = Patineta) vuokraavien yritysten välillä kiihtyy. Málaga vaatii yrityksiä estämään potkulaudoilla tulon tiettyihin osiin keskustaa, mutta kaikki yritykset eivät ole reagoineet toiveeseen mitenkään.

Kommentti: Mihin katosi em. vekottimien tuoma onni ja autuus osana ilmaston lämpenemisen vastaista taistelua…

Osaan Espanjaa odotetaan vaarallisen kovia helteitä. Ota tämä huomioon omassa ja läheistesi toiminnassa, äläkä aliarvioi helteiden vaikutusta. Esimerkiksi Ranskan vuoden 2003 helleaalto surmasi epäsuorasti arviolta noin 15.000 ihmistä.

Espanjan pääministeri Sanchezilla saattaa olla edessään lähtölaskenta. Hän ei saanut enemmistöä taakseen luottamusäänestyksessä ja jos sama toistuu torstaina, saattaa Sanchezin peli olla pelattu.

Kommentti: Huom. Syy asiaan ei ole yksiselitteisesti Pääministerin saamattomuus tai kyvyttömyys. Luultavammin keskeinen syy on se, että muut toimijat ovat jäädyttäneet yhteistyön vaalivoiton saaneiden sosialistien kanssa. Tällä toiminnalla pyritään vesittämään sosialistien hallitustyö ja saamaan aikaan uudet vaalit, joiden tuloksen uskotaan olevan muille puolueille edullisempi. Asia ei tiedä hyvää Espanjan suhteille EU:n suuntaan, maan taloudelle tai maan lainojen koroille…

Real Madridin koutsi Zinédine Zidane ja tähtipelaaja Gareth Bale yrittävät parantaa välejään. Asia johtuu siitä ettei Balea ilmeisesti saadakaan kaupaksi haluttuun hintaan.

Kommentti: Vrt. Avioeron pohdinta ilman avioehtoa…

Espanjan antikorruptioviranomainen on taas tehokkaana, ja tällä kertaa hampaissa on pankki BBVA ja poliisijohtoa, joka ei varsinaisesti yllätä espanjalaisia juuri mitenkään. Sen sijaan syytelista on mielenkiintoinen, sillä siinä on kuvattu miltei kaikki mahdolliset korruptioon liitetyt rikostyypit.

Kommentti: Espanjan tehokkaaksi usein nimitetty antikorruptioviranomainen on paradoksi, sillä sen toimista huolimatta korruptio ei ole juurikaan laskenut. Missä vika?

Energiayhtiö Repsol teki alkuvuonna (6kk) vain noin miljardin voittoa. Määrä on hieman matalampi kun viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...