Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 24.5.219

Noin 40-vuotias riippuliitoa harrastanut mies loukkaantui eilen vakavasti Rondan alueella. Hänet vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Málagassa asuvista ihmisistä noin 60% menee autolla töihin. Työmatka kestää noin 21 minuuttia. Julkisia puolestaan työmatkoihin käyttää noin 20% työvoimasta.

Media-ala on yksi Espanjan kasvavimpia teollisuudenaloja Espanjan työministeriön mukaan.

Autónomolla itsensä työllistävien eläkekertymä puhuttaa ajoittain yleisesti. Kyseisellä menettelyllä eläke ei ehkä olekaan niin suuri, mitä on saatettu luulla. Lisäksi autónomo -eläkkeen maksun edellytyksenä voi olla hyvinkin pitkän aikaa maksettuja eläkemaksuja ennen kun mitään tulee maksuun. Esimerkiksi Espanjan provinsseista Kanarialla vaaditaan 15 vuoden maksut ennen kuin eläkettä voi saada.

Kommentti: Osaa suomalaisista ”jymäytetään” ajoittain lupaamalla esimerkiksi töitä Aurinkorannikolla palkan ollessa 1500 euroa kuussa. Paikan päällä voikin selvitä, että 1500 euroa tarkoittaakin autónomolla laskutettavaa rahamäärää, eikä käteen jäävää nettoa. Näin ollen oman palkan maksun tarkat yksityiskohdat on syytä selvittää tarkoin ennen työsopimuksen tekemistä tai lupautumista töihin.

Málagassa on noin 300.000 autoa ja ne kuluttavat vuodessa noin 550 litraa polttoaineita per auto.

Kommentti: Ironisena kommenttina todettakoon, että Málagassa on myös useita sähköskoottereita joita kaupunki sakottaa tasaisin väliajoin pysäköinnistä. Málaga kuitenkin vannoo ympäristöystävällisten arvojen nimeen ja painottaa ekologisuutta. Onko ristiriitaa?

Ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana Málagan alueen hotelleissa yövyttiin hieman vajaa 5 miljoonaa kertaa. Määrä on hieman suurempi kuin viime vuonna. Keskimäärin Málagan alueen hotelleissa vietetään noin 3 yötä per visiitti.

Málagassa on noin 300 000 asuntoa ja asukas tiheys on noin 14 asukasta per hehtaari.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...