Liikunnanopettajat tapasivat Fuengirolassa

Kuluneella viikolla järjestettiin Fuengirolassa ensimmäistä kertaa suomalaisille liikunnanopettajille suunnatut opintopäivät.

Koulutuksesta vastasivat Suomen liikunnan ja terveystiedon opettajat, LIITO ry, yhdessä Aurinkorannikon liikunnanopettajakerhon sekä Aurinkorannikon suomalaisen koulun liikunnanopettajien kanssa. Neljän päivän aikana 31 liikunnanopettajaa tutustui aluksi Los Pacosissa sijaitseviin suomalaiseen sekä
espanjalaiseen kouluun. I.E.S. Eduardo Janeiron koulussa neljän oppilaan ryhmä yhdessä opettajansa Ana Quijano Lombardon kanssa kertoi koulunsa toiminnasta, erityisesti liikunnanopetuksesta. Vierailun lopuksi tutustuttiin koulun liikuntatuntiin.

Suomalaisessa koulussa rehtori Maarit Paaso kertoi monipuolisesti koulusta. Ala- ja yläkoulun sekä lukion oppilaista koottu kahdeksan hengen ryhmä Nina Töllin ohjaamana kertoi omista liikuntaharrastuksistaan ja -mahdollisuuksistaan Aurinkorannikolla. Koulun vahva rooli harrastuksiin kannustamisessa kiinnosti liikunnanopettajia.

Aurinkorannikon liikunnanopettajakerhon puheenjohtaja Heleena Kullas on asunut rannikolla pitkään ja toiminut ennen eläkkeelle jäämistään Suomalaisen koulun liikunnanopettajana. Vuosien aikana syntyneet laajat ja monipuoliset verkostot helpottivat ohjelman suunnittelua. Suomalaisen koulun liikunnanopettajat Ewa-Greta Snäll ja Miika Kinnunen olivat myös suureksi avuksi tuoden suunnitteluryhmään nuoremman polven ääntä. Fuengirolan kaupunki suhtautui myönteisesti vierailuun ja siten oli mahdollista käyttää liikuntatiloina Santa Fe jalkapallokenttää sekä sisäliikuntatiloja.

Opintopäivien ohjelmassa oli monenlaista liikuntaa, painopisteenä paikalliset liikuntalajit ja -ohjaajat. Erityistä kiinnostusta kurssilaisissa herättivät Padel-pelin saloihin tutustuminen Club de Padel Los Bolichesin Padel-keskuksessa Ville Kostinin ja Natxo Garcian johdolla sekä vesiliikuntakeskus Escuela de Velan järjestämä neljän tunnin tutustuminen suppailuun, surfaukseen ja purjehdukseen. Lisäksi päivien aikana tanssittiin eri tanssin lajeja tutustuen flamencoon Marianna Stråhlmanin kanssa kitaran säestyksellä, salsaan ja bachataan Sergio Fuentesin ja Sarin johdolla sekä Hip Hoppiin Loli Romero Urbanon ohjaamana. Espanjalaiset taitavat ohjaajat ihastuttivat vieraita. Sergio Valenzuelan käsipalloharjoitteissa oli paljon ideoita kotiin vietäväksi. Aurinkorannikolla asuu useita suomalaisia liikunnan asiantuntijoita. Näillä opintopäivillä ohjelmassa olleet Liisa Hanenin jooga, Kaisa Saarentolan kahvakuula, Tapani Saarentolan golf -opetus sekä Tuire Rinnan ja Arto Kojon bodybow -tunnit antoivat pienen kuvan kaikesta siitä mitä Fuengirolassa on tarjolla.

Aamut alkoivat varhain rantajoogalla tai hiekkarannalla juostavalla aamulenkillä. Auringon nousu ja taivaan puna kirkkaana aamuna tekivät näistä liikuntatuokioista varmasti kaikille unohtumattomat. Espanjalaisen ja ruotsalaisen koulun liikunnanopettajat oli kutsuttu mukaan yhtenä päivänä. He juoksuttivat urheilukentällä monella tapaa opettajia erilaisten perinneleikkien muodossa.

Rantaliikuntatapahtuman lentopallossa ja leikeissä oli mukana myös opettajien perheenjäseniä. Opintopäivien kohokohtia oli Leo-Pekka Tähden vierailu, jonka aikana hän kertoili omasta urheilu-urastaan.

Neljä liikunnalla täytettyä päivää Aurinkorannikolla onnistuivat saadun palautteen valossa hyvin. Aurinko hymyili pilvettömältä taivaalta ja eri puolilta Suomea syyslomaa viettämässä olleet opettajat saivat nauttia täysin rinnoin liikunnan riemusta. Ahkerimmat ehtivät vierailla Fuge-festeilläkin. Osanottajien toive oli, että kahden vuoden kuluttua tavataan!

Aurinkorannikon liikunnanopettajien kerho, Riitta Asanti

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...