Espanjan uutiskatsaus 23.10.2019

 

Espanjassa on tällä hetkellä yhdeksän maan kansalaista, joiden omaisuus ylittää kolmen miljardin euron rajapyykin. Rikkain henkilö on Amancia Ortega, jonka omaisuus ylittää 50 miljardia euroa.

Kommentti: Listaa kohtaan voidaan esittää myös kritiikkiä, sillä Fugen suomalainen laaja eliitti ei ole mukana, koska heillä ei ole kansalaisuutta…

Espanjassa on ollut parisuhdeväkivalta suhteellisen paljon esillä mediassa. Ilmiö ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä tänä vuonna on kuollut jo 49 ihmistä puolisonsa surmaamina.

La Manchan alueella poliisi on pidättänyt albanialaislähtöisen joukkioon, joka oli perustanut marihuanan viljelylaitoksen paikalliselle luonnonsuojelualueelle. Joukkiolta takavarikoitiin marihuanaa noin 2000 kiloa, jonka arvoksi on laskettu noin 11 miljoonaa euroa. Joukkion jäsenet saavat tukun syytteitä, joista ehkä hieman yllättäen valtaosa koskee ympäristörikoksia.

Málagan aluehallinnon taistelu sähköpotkulautoja vastaa jatkuu, taas… Nyt on suunniteltu jalankulkuväylien määrittäminen kielletyksi alueeksi em. potkulaudoille. Toinen uusi määräys koskee em. vuokraustoiminnan siirtämistä luvanvaraiseksi liiketoiminnaksi, jonka luvan myöntää Málagan aluehallinto maksimissaan 12 kuukauden ajaksi vuosittain. Mielenkiintoinen pykälä on, ettei yrityksellä saisi olla edes em. kapistuksia varastossa ilman lupaa.

Kommentti: Luultavasti eilinen luvattoman vahva sangria vaikuttaa edelleen aivopuoliskojeni toimintaan, mutta luin aamulla paikallislehdistä kirjoituksen, jonka mukaan kunta olisi itse suunnitellut ”patinetojen” hankkimista. Eli puoli vuotta taisteltuaan niitä vastaan, kunta harkitsee itse niiden ostoa? Ei voi olla totta, joten täytyy vast edes laimentaa sangriaa…

Kauppaketju Al Campo ylsi viime vuonna 3,4 miljardin euron myyniin. Kasvua vuodessa oli noin 3%.

Bankinter-pankki on liitetty Lehman Brothersin ja Islannin valtion hämäriin arvopaperikauppoihin vuoden 2007 tienovilla. Asiasta on käyty oikeutta korkeinta oikeutta myöden, mutta koska Bankinterin omistuspohja on muuttunut, on hankalaa määrittää minkä tahon pitäisi maksaa korvauksia.

Takavuosien rattisankari Carlos Sainz on otsikoissa. Carlos on huolissaan espanjalaisten yhtiöiden tuen vähenemisestä autourheilun suhteen.

Kommentti: Espanjan mediassa lausunto on tulkittu varsin osuvasti isän pyrkimykseksi saada pojalleen lisää sponsoritukea F1-sarjaan liittyen.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...