Taskuvarkaita Sohailin linnalla

 

Jotta lukijamme osaavat olla varuillaan, niin Sohaililla kuin muuallakin, julkaisemme tekstin kirjoittajan luvalla.

Pääsi taskuvaras yllättämään eilen (lauantaina) Castillo Sohailin puistossa puolen päivän aikaan. Olimme laskeutumassa Sohailista Fuengirola-joelle päin asfaltoitua jalkakäytävää.

Heti Sohalin linnakkeelta tultaessa polun päässä oli 6 – 7 naisen ja miehen ryhmä, joka oli menossa samaan suuntaan väljässä muodostelmassa. Vähän oli väisteltävä, koska olimme nopeampia.

Ensimmäisestä alaspäin kääntyvästä mutkasta n. 15 metriä käveltyämme tunsin valkoisen T-paitani selkämyksessä kevyitä osumia ja näin silmäkulmastani, kun seurueeseemme kuuluneen miehen päälle lensi jotain. Kysyin takanapäin kauempana seuranneille vaimoillemme, ettei kai vaan olisi lokki pudottanut lastinsa. Vastaus oli, että on molempien selässä ja mulla vielä shortseissakin sitä itteään.

Kysyin heti vaimoiltani, onko osunut pahasti ja josko hänellä olisi paperinenäliinoja. Oli miten oli, tässä vaiheessa vieressä kulkenut valkohattuinen noin 40 vuotias parrakas aurinkolasimies tarjosi vesipulloa ja kertoi, että hän voi auttaa ja pyyhkiä. Itse en nähnyt taakseni ja oletin, että vaimo pyyhkii ja ko. partamies auttaa siinä sivussa.

Tunsin kun etutaskunikin kohdalta pyyhkäistiin. Otin vaimoni siskon avustuksella T-paitani varovasti pois, etten sotkisi itseäni tai shortsejani vieläkin enemmän. Tässä vaiheessa partamies tuli oikealle taakseni ja heilutti shortsejani ja vinkkasi, että ne kannattaisi riisua, että voisi pyyhkiä paremmin.

No en ottanut shortseja pois. Otimme vaimon siskonmiehen kassa molemmat paitamme pois ja heitimme ne alatasanteen parkkipaikan roskikseen.

Oli miten oli, tässä vaiheessa partamies ja hänen kaverinsa jo lähtivätkin jatkamaan matkaa alaspäin ja viittilöivät vielä taivaalle ”ampuen lokkeja”.

Menimme rantakadun ensimmäiseen liikkeeseen, jossa myytiin T-paitoja. Suuni jäi auki ja totuus paljastui, kun lompakossani ei ollut yhtään seteliä. Kaikki muu oli paikoillaan.

Kun jälkeen päin kelasin tapahtumaa ”varmuuskopionauhoiltani” tajusin, että ensimmäisellä pyyhkäisyllä partamies otti lompakkoni ja myöhemmin housujani ravistellessaan poisoton merkiksi, palautti tyhjän lompakkoni takaisin.

Kun myöhemmin tarkastelin ja haistelin shortseissani olevia tahroja, totesin, että eivät ole linnun ruuansulatuksen läpi kulkeneet.

Siis seurue toimi yhteen niin, että osa hidasti liikkumistamme niin, että me miehet erottauduimme riittävästi, jotta meidän niskaan saattoi ruiskuttaa ”teknokakkaa” ylempää rinteestä. Sitten partamies putsasi lompakon seteleistä ja muu lähiporukka aiheutti väistelyä tapahtumapaikalla.

Kahden pääjehun tuntomerkit: Toisella valkoinen hattu, parta, aurinkolasit, pituus n. 170cm, ikä n. 40 vuotta ja sininen olkalaukku. Toinen hoikempi n. 180cm, ikä n. 45, ei partaa tai aurinkolaseja.

Veikkaanpa, että ko. seurue päivystää Sohalin rinteessä about ko. Kohdassa, koska se soveltuu oikein hyvin ”linnunkakan” ruiskuttamiseen niin, että se näyttää putoavan ylhäältä päin.”

Nimimerkki ”noin 150€ köyhempi”.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...