Horjuuko Málagan talouskasvu?

 

Juuri tällä hetkellä talouslukemat Málagan provinssissa näyttävät varsin mukavilta. Vuoden 2019 kolmannen neljänneksen numerot osoittavat bruttokansantuotteeseen 2,6% kasvua. Samaan aikaan Andalusian kasvu on 2,2% ja koko Espanjan 1,9%.

Moni indikaattori näyttää siis hyviä lukuja. Málagan talous on siinä mielessä vahvoissa kantimissa, että turismi tuo ainakin toistaiseksi tasaisesti rahaa.

Ekonomistit ovat silti huolissaan, koska heidän mukaansa rakennusala osoittaa hidastumisen merkkejä. Alan työttömyysprosentti on edelleen noin 15 ja asuntokauppa on noin neljän prosentin laskussa. Asuntokauppaa hidastaa hintojen nousu, joka on ollut nopeampaa kuin ihmisten ostovoiman kasvu.

Ekonomistit näkevät kaksi pääasiallista uhkaa Málagan taloudelle. Ensimmäinen on brexit, jonka vaikutukset sekä asuntokauppaan että turismiin ovat edelleen arvailujen varassa. Toinen on asuntojen ylitarjonta sekä Málagan kaupungissa ja monissa Aurinkorannikon muissa kaupungeissa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...