Espanjan uutiskatsaus 22.10.2019

 

Espanjan alati tehokas poliisi on pidättänyt rosvojoukkion, joka murtautui pelien aikana futistähtien koteihin.

Perinteinen lammasmarssi (luit oikein) on pysäyttänyt liikenteen Madridissa. Kyseessä on vanha perinne, jota nykyään ylläpidetään lähinnä turistien iloksi.

Kommentti: Ajautuuko koko Espanja kaaokseen jos mellakoivat Barcelonan katalaanit ja madridilaiset lampaat yhdistävät voimansa? Itse en uskalla edes ajatella moisen apokalyptisen tapahtuman seurauksia…

Luottojen kysyntä on laskenut ensi kertaa sitten vuoden 2013 Espanjan sisämarkkinoilla.

Kommentti: Kysynnän lasku viitannee ”nousukauden” muuttumiseen toisen suuntaiseksi.

Málagan aluehallinto suunnittelee sairaalan rakentamista Rondan alueelle. Asiasta ollaan hyvin erimielisiä ja suunnitelmat uuden sairaalan sijainnista voivat vielä vaihtua.

Espanjassa uusien suosittujen autojen hinta laskee keskimäärin viidessä vuodessa noin 40%. Eniten pudotusta saa osakseen Renault Kangoo, jonka arvosta sulaa noin 56%.

Ryanair ja Lufthansa ovat tällä hetkellä Euroopan suurimmat lentoyhtiöt lentomäärillä mitattuna. Ryanair lensi keskimäärin viime kuussa noin 2.446 päivittäistä lentoa ja Lufthansa 1.597 lentoa.

Fuengirola.fi median pikauutisten lukijat ovat tienneet jo pari viikkoa, ettei Espanjan virallinen pääministeri Sanchezin allekirjoittama budjetti ja talousarvio luultavammin tule pitämään paikkaansa. EU:n komissio tajusi asian vasta eilen ja antoi Espanjalle pyynnön esittää lisäselvityksiä ja tiliotteita asian tiimoilta.

Kaksi espanjalaista juustoa on valittu maailman 16 parhaan joukkoon.

Málagan kulmilla on pidätetty paikallinen 33-vuotias uusnatsi rasistisen materiaalin jakamisesta ja tuottamisesta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...