Käsityöläisoluelle Málagassa

 

Suomalaiseen pien- ja käsityöläispanimokulttuuriin tottunut saattaa Espanjassa törmätä puutostilaan. Monin paikoin ravintoloissa viinejä löytyy kyllä vaikka mihin makuun, mutta oluttiskillä on huomattavasti hiljaisempaa.

Viime vuosina tilanne on kuitenkin osoittanut selviä kohentumisen merkkejä. Vielä ei voida puhua samanlaisesta buumista kuin Suomessa, mutta pienpanimoiden esiinmarssi on joka tapauksessa alkanut. Sen seurauksena myös käsityöläisoluita tarjoavia baareja alkaa löytyä esimerkiksi Málagasta jo valittavaksi asti.

Spanishsabores.com -nettisivusto listasi näkemyksensä mukaan Málagan viisi parasta paikkaa nauttia käsityöläisoluista. Katsotaanpa miltä lista näyttää.

1. La Madriguera

Ensimmäisen maininnan listalla saa heti vanhan keskustan pohjoispuolella sijaitseva La Madriguera. Paikka tarjoilee hanasta kahdeksaa paikallista käsityöolutta, ja lisäksi pullovalikoimassa on runsaasti käsityöoluita ympäri maailmaa. Kiitosta tulee myös monipuolisesta ruokalistasta.

Osoite: Calle Carretería 73.

2. Cervecería Arte y Sana

Tämä vuonna 2013 perustettu oluthuone on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Málagan olutkeitaista. Plaza de la Merced -aukion laidalla sijaitseva Cervecería Arte y Sana on luotettava valinta, jos kaipaa laajaa valikoimaa. Pitkän hanarivin lisäksi hyllyiltä löytyy noin 700 erilaista ulkomaista olutta. Sivusto kehaisee myös asiantuntevaa henkilökuntaa, joka auttaa tarvittaessa valinnan tekemisessä.

Osoite: Plaza de la Merced, 5.

3. Hop Scotch

Spanishsaboresin listalla pronssi menee Hop Scotchille, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta lounaaseen. Baari saa kiitosta tarkkaan valikoidusta noin 200 oluen listasta, joista puolen tusinaa kerrallaan löytyy hanasta. Erityismaininta myös englantia puhuvasta henkilökunnasta.

Osoite: Calle Correo de Andalucía, 6,

4. Central Beers

Vanhan kaupungin sydämestä pieneltä sivukadulta löytyvä Central Beers kerää pisteitä sekä espanjalaisittain että eurooppalaisittain kattavasta olutvalikoimasta. Lisäksi kehuja saa muun muassa puuta ja tiiltä yhdistelevä sisustus.

Osoite: Calle Cárcer, 6

5. La Botica de la Cerveza

Ulospäin vaatimattomalta vaikuttava La Botica de la Cerveza kurkottaa viimeisenä mukaan Spanishsabores.comin top5-listalle. Baarin ehdottomana plussana mainittakoon, että kaikkia valikoimassa olevia yli 300 olutta voi ostaa myös mukaan.

Osoite: Calle Victoria, 13

Lähde: spanishsabores.com

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa joululahjoihin?

View Results

Loading ... Loading ...