Espanjan uutiskatsaus

-13-vuotias brittipoika kuoli eilen Fuengirolassa pudottuaan ilmeisesti vahingossa kuudennen kerroksen parvekkeelta.

– Esteponan alueelle maastopalojen johdosta on pidätettiin aiemmin yksi ranskalainen henkilö, joka vapautettiin tänään. Palot saivat alkunsa ilmeisesti tupakoinnin seurauksena.

*Osa Medioista kertoo pidätyksestä ja osa vapauttamisesta. Kuvastaa hyvin käsitystä espanjalaisten tuomioistuinten ajoittain vaikeaselkoisesta toiminnasta…

– Gran Canarialla metsäpalot riehuvat edelleen ja tuli on alustavien arvioiden mukaan tuhonnut noin 10 tuhatta hehtaaria metsää.

* Kenties asiattomasti todettua, mutta eroosio ei ehkä olekaan aina pahasta. Gran Canarian väestö asuu näet pääsoin eroosioalueella, jossa ei ole puustoa, eikä näin ollen puutalojakaan. Tiedossa ei ole myöskään yhtään kuolonuhria tapaukseen liittyen.

– Muutamaan kohteeseen Espanjan alueella on annettu listeria -varoitus. Listeriaa on mahdollisesti havaittu Kataloniassa, Teneriffalla ja Extremaduran alueilla.

– Espanjalaisen Open Arms- aluksen kohtalo puhuttaa laajalti maailmalla. Viimeisimpien tietojen alus olisi pysäytetty ja otettu haltuun Italiassa. Asia on aiheuttanut pienimuotoisen selkkauksen Italian ja Espanjan välillä. Huhujen mukaan em. alus ja sen kapteeni olisivat saamassa liki miljoonan euron sakot omien toimiensa johdosta.

– Espanjassa puhutaan nykyään yleisesti laajasti parisuhdeväkivallasta ja syystä. Ajoittain kuitenkin naisetkin temppuilevat ja eilen Malagan poliisi pidätti 23-vuotiaan naisen tämän mukiloitua poikaystäväänsä joka oli tiiraillut muita naisia.

– Madridin poliisi on pidättänyt 53-vuotiaan miehen joka oli salakuvannut mm. naisten vaginoita ja takamuksia julkisilla alueilla ja metroissa jo pidempään. Hänen epäillään kuvanneen jopa yli 500 naisen intiimejä alueita ja jakaneen materiaalia verkossa.

– Katalonia ja Madrid ovat vaihteeksi riidoissa hallinnollisiin maksuihin liittyen. Katalonia aluehallinto vaatii Madridia palauttamaan liki miljardin euron rahoituserän sille takaisin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

 M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...