Uutiskatsaus Espanja 22.7.2019

Suomalaisen Puerto Banuksen alueella pidätetyn pariskunnan pidätys on saanut jonkin verran palstatilaa Espanjan mediassa. Osa jutuista on lennokkaampia kuin toiset, mutta yhteenvetona todettakoon ettei yksikään kyseisen tyylinen artikkeli erityisesti mairittele suomalaisia tai anna kuvaa ahkerasta ja rehellisestä kansasta.

Kommentti: Toivottavasti Espanjan Aurinkorannikko ei jaa Viron kehityskulkua, joka on viime vuosina muuttunut suomi-vihamieliseen suuntaan…

Espanjalaisen ja brittimedian mukaan 23-vuotias mieshenkilö on loukkaantunut ja halvaantunut Benidormin alueella vesipuistossa viikonloppuna. Hänelle on avattu pankkitili johon voi laittaa rahaa hänen avukseen.

Kommentti: Asia varmasti pitää paikkansa ja uhri tarvitsee kaiken saatavilla olevan avun, mutta silloin kun erilaisiin asiakokonaisuuksiin liitetään pyyntö antaa rahaa, kannattaa käyttää normaalia suurempaa lähdekritiikkiä. Esimerkiksi lauantaina varmaksi ilmoitettu neliraajahalvaus muuttui maanantaita perheen epäilyksi asian suhteen. Voimia kuitenkin uhrille ja asian osaisille.

Espanjan yksi urheilumaailman suurista tähdistä, Sergio Ramos on töpännyt tonttinsa puiden kanssa. Sergio kaadatutti luvatta vanhoja puita tontiltaan ja häntä uhkaavat nyt mojovat sakot. Paradoksaalista kyllä tapahtuma lienee yksi seuratuimmista tai peräti seuratuin espanjalaisessa mediassa viimeisen viikon aikana.

Barcelona haluaa Neymarin takaisin riveihinsä. Asia muodostunee loppukesän suurimmaksi puheenaiheeksi koko Espanjan mediassa, varsinkin jos siirto onnistuu.

Espanja on aloittanut toimet joilla se pyrkii saamaan paremmin sellaiset toimijat kuten AIRBNB:n ja Booking:in kontrollin alle. Asiasta kuultaneen lisää ennen syksyä.

Kommentti: Huom. asia ei ole yksioikoinen. Jos hanke toteutuu, saavat viranomaiset kaiken toimijoiden datan käyttöönsä. Tämä voi vaikuttaa palvelun tarjoajiin tai käyttäjiin vaikeasi ennakoitavalla tavalla. Jos esimerkiksi olet talviasukas ja olet löytänyt asuntosi em. palvelujen kautta, niin miltä tuntuisi saada takautuvasti hotellien normaalisti perimä kaupunkivero maksettavaksi?

Torremolinos saanee uuden pääpoliisiaseman tulevaisuudessa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...