Madeleinen katoamisesta dokumentti

Hieman reilut 12 vuotta sitten, 3.5.2007, kolmevuotias englantilaistyttö Madeleine McCann katosi. Tapaus sattui Madeleinen ollessa perheensä kanssa lomalla Praia da Luzissa Algarvessa, Etelä-Portugalissa.

Tyttö oli kahden nuoremman sisaruksensa kanssa nukkumassa perheen loma-asunnossa, kun vanhemmat olivat ystävien kanssa illallisella ravintolassa vain noin 100 metrin päässä. Aikuiset kävivät vuorotellen katsomassa lapsia noin puolen tunnin välein. Klo 21.45 Madeleinen äiti Kate McCann tuli jälleen tarkistamaan lasten vointia ja huomasi, että huoneen ovi ja ikkuna olivat auki ja Madeleine oli kadonnut.

Seuranneiden viikkojen, kuukausien, jopa vuosien aikana Madeleinea etsittiin laajalti Portugalin lisäksi myös Espanjassa ja lopulta jopa ympäri maailmaa.

Eri poliisiviranomaisilla on ollut omat epäiltynsä vuosien varrella. Samoin käsitys Madeleinen kohtalosta ovat vaihdelleet: surmattiinko hänet, siepattiinko hänet, joutuiko hän pedofiilien tai ihmiskauppiaiden käsiin?

Myös väitettyjä silminnäkijähavaintoja kadonneesta tytöstä on kertynyt kymmeniä. Portugalin ja Espanjan lisäksi Madeleinea kerrottiin nähdyn muun muassa Marokossa, Maltalla, Belgiassa ja Intiassa. Mitään konkreettista ei ole kuitenkaan löytynyt tähän päivään mennessä.

Netflix on nyt julkaissut 8-osaisen dokumenttisarjan Madeleinen katoamisesta ja etsinnöistä. Sarjan nimi on Madeleine McCannin katoaminen. Jaksot ovat noin tunnin mittaisia. Sarjaa varten on haastateltu yli 40 tahoa. Yhteensä haastatteluja on yli 120 tuntia. Sarjan budjetin on kerrottu kohonneen yli 23 miljoonaan euroon.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...