Espanjan uutiskatsaus 21.10.2019

 

El Classicon siirrosta on päästy yhteisymmärrykseen ja ottelu siirtyy lokakuulta ajankohtaan 18. joulukuuta. Tosin mikäli mellakointi Barcelonassa jatkuu, siirtynee ottelu uudelleen.

Itä-Suomalaisen median mukaan espanjalaismies on pyörinyt Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeen tuntumassa ja mahdollisesti syyllistynyt rajalakien rikkomuksiin.

Kommentti: Viranomaiset väittävät havainneensa miehen heti reaaliajassa ja nähneensä miehen rikkeet. Jos näin, miksei miehen toimintaa pysäytetty ennalta tai miksei häntä varoitettu???

Näillä näkymin Francon jäännökset pitäisi siirtää uuteen hautapaikkaan torstaina.

Kommentti: Luultavasti ”projekti” aiheuttanee jonkinlaisia mielenilmauksia joko itse paikan päällä, tai muualla.

Kuten jo aiemmin useasti näissä uutisissa on ennakoitu, PSOE ottanee ”takkiin” tulevissa vaaleissa. Kaikki kyselyt ja gallupit ennakoivat äänimäärän laskua.

Kommentti: Itse pidän suhteellisen varmana, että uusi hallitus, oli se mikä tahansa, muuttanee joitakin PSOE:n aikaansaamia valtiollisia sosiaalisietuuksia tai työntekijöiden etuuksia koskevia päätöksiä.

Fuegirolassa keskimääräinen asuntojen vuokrahinta on 9,2 euroa per neliö ja vastaavasti Velez Malagassa 5.5 euroa.

Kommentti: Tilasto vahvistaa käsitystä siitä, että Fugessa asuu todellinen sikariportaan eliitti, ja muu rahvas Velezin kulmilla…

Barcelonan mellakoinnille ei näy loppua ja siitä seuraavaa uutisointia kannattaa seurata mieluiten teeveestä, jos haluaa pysyä reaaliaikaisesti kärryillä siitä, mitä tapahtuu.

Kommentti: Huom. eri medioilla on usein vahvoja poliittisia latauksia esittää tai olla esittämättä asiaan liittyvää materiaalia. Muista ettei Espanjan media ole suinkaan puolueeton asian suhteen.

Noin kymmenen tiedotetta tänä syksynä omasta mahdollisesta F1-paluustaan antanut Fernando Alonso on taas otsikoissa saman asian tiimoilta. Tällä kertaa hän toteaa paluunsa olevan enää teoriassa mahdollista.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...