Aurinkorannikon suomalaisen koulun rakennushanke jäähylle

 

-Positiivista on se, että ministeriltä löytyi aikaa tapaamiseemme. Tapaaminen oli kuitenkin sellainen ensimmäinen, jossa lähinnä tutustuttiin ja tunnusteltiin. Vapaasti puhuimme asioista, mutta mitään konkreettista ei oikein syntynyt, kertoo koulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Jari Nyman.

Sekä ministeri että ministeriön edustajat toivat esille, että ulkomaankouluja koskeva säädöspohja on tarkasteltava kokonaan uudelleen ja sen perusteella tehtävä lainsäädännölliset muutokset. Ministeriö asettaa työryhmän selvittämään asiaa. Työryhmä asetetaan aikaisintaan syksyllä 2020.

-Nyt on katsottava mitkä ovat istuvan opetusministerin intressit. Haluaako hän saattaa asian ratkaisuun omalla kaudellaan, vai jääkö asia edelleen lillumaan päättämättömään tilaan.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun toiminta jatkuu entiseen malliin. Oppilaaksi ottoon vaaditaan väestörekisteriotteen mukainen kotipaikka Suomessa.

-Koska mitään päätöksiä ei tullut, joudumme arvioimaan uuden koulun rakentamisen riskit ja mahdollisuudet uudelleen. Meillä on ensi maanantaina hallituksen kokous, jossa koetamme pohtia asiaa monelta kannalta. Riskit ovat nyt isot, kun tulevaisuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Toisaalta, jos emme nyt aloita rakennushanketta, tuleeko enää uutta mahdollisuutta, Nyman pohtii.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...