Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 21.5.219

– Espanjan lehdistön kultapoika Fernando Alonso karsiutui Indy-500 kisan lähtöruudukosta. Tilanne on äärimmäisen nolo Alonson lisäksi koko Espanjan lehdistölle, sillä kisavoiton piti kruunata Alonson ura ja kisaan pääsyä pidettiin miljoonabudjetin johdosta itsestäänselvyytenä.

Kommentti: Noloutta ei yhtään laske se, että Alonso kolaroi ajokkiaan viime viikolla testeissä reippaasti ja talli ilmeisesti joutui ostamaan osia muilta talleilta koska eivät osanneet säätää omia osiaan oikein.

– Costa del Solin ja eritoten Málagan alueella normaalien espanjalaisten on vaikeaa löytää kohtuuhintaisia asuntoja, sillä talvituristien suuri määrä pitää hinnat korkealla. Kesäturistien runsas määrä pitää puolestaan vuokrahinnat koko vuoden korkealla tasolla joka aiheuttaa ongelmia paikallisille. Aluehallinto yrittää ratkaista pulmaa rakentamalla edukkaita vuokra-asuntoja parhaansa mukaan, mutta kyseinen toimenpide vie runsaasti aikaa.

Kommentti: Asia saattanee tulevaisuudessa aiheuttaa poliittista painetta puuttua joko turisteille suunnattuun vuokraustoimintaan tai ulkomaalaisten asumisoikeuteen Aurinkorannikolla. Onneksi EU:n alueella asumisen vapaus on turvattu lainsäädännöllä, joten mitään nopeita muutoksia tuskin on tulossa. Itse tosin epäolen VOX-puolueen jossakin vaiheessa profiloituvan entistä enemmän espanjalaisten etuja ajavaksi puolueeksi, joka saattanee tuoda uusia ajatuksia ulkomaalaisten asumiseen ja olemiseen Aurinkorannikolla.

– El Corte Inglés alkaa välittää La Ligan ottelulippuja tulevaisuudessa. Alkuvaiheessa lippuja saa vain osaan otteluista.

– Málagassa on rekisteröity noin 5.000 vaaralliseksi rekisteröityä koiraa.

Kommentti: Aihe on pinnalla viikonloppuisten koirahyökkäysten takia. Pari vuotta sitten Espanjassa tuli pakolliseksi rekisteröidä viranomaisten määrittämät vaaralliset koirarodut.

– Nerjan alueella eilen syttynyttä metsäpaloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja poliisi etsii yhtä henkilöä asian tiimoilta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...