Notkuvat tapaspöydät

Los Bolichesin sydämessä palveleva Bar 55 hurmaa aidolla espanjalaisuudella ja runsaalla tapasvalikoimalla.

Aika tarkkaan puoli vuotta sitten avasi ovensa Los Bolichesissa, aivan hotelli Angelan kupeessa, Bar 55. Paikka oli uusi, mutta ravintola ja omistaja monelle tuttuja.

Aiemmin ravintola toimi bussikadulla, mutta siellä liiketila siirtyi kokonaisuudessaan pelikäyttöön kesällä. Muutaman kuukauden omistaja Juan Reina etsi sopivaa tilaa uudelle avaamiselle.

– Jotkut asiakkaat melkein suuttuivat Juanille, kun heidän kantapaikkaansa ei yhtäkkiä enää ollutkaan. Hän ei päässyt yhtä kadunväliä kävelemään ilman että joku tuli ihmettelemään, että missä avaat uudestaan, nauraa Reinan suomalainen puoliso Terhi Mäkilä.

Kun sopiva paikka lopulta löytyi, saatiin samalla myös entistä laveammalle tapasvitriinille.

– Valikoimissa on kaikkiaan 80-90 eri tapasta, joista kunakin päivänä tarjolla on vähintää 50, Mäkilä kertoo.

– Lisäksi on tietysti kokonaisia annoksia, jälkiruokia ja niin edelleen.

Kellon ympäri

Bar 55 avaa ovensa aamupäivällä klo 11. Kaikki tarjolla olevat ruoat tehdään omassa keittiössä, joten henkilökunnan työpäivä alkaa tietysti jo aiemmin.

– Avoinna olemme illalla yhteentoista, kahteentoista, hieman asiakastilanteesta riippuen.

Jos on käynyt Bar 55:ssä esimerkiksi siestan aikaan, on saattanut hyvinkin huomata, että paikka täyttyy lounastajista ja heidän puheensorinastaan varsin tehokkaasti.

Yksi valtti on varmasti maltillinen hinnoittelu. Tapakset maksavat euron ja pienen oluen tai viinin kanssa yhteishinta on 1,50. Eli jos haluat vaikka maistaa kolmea eri tapasta ja huuhtoa ne alas viinilasillisella, ohenee lompakko vain 3,50 euron edestä.

– En usko, että edullinen hinta on kuitenkaan ainoa syy miksi ihmiset tulevat. Juanin johdolla koko henkilökuntamme pyrkii luomaan lämpimän tunnelman ja ottamaan kaikki asiakkaat huomioon, Terhi Mäkilä kuvailee menestyksen reseptiä.

Bar 55

Calle Torrealta, 1

Avoinna 11-24

netissä: bar55.negocio.site

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...