Sosiaalityöntekijästä ja kolmannesta sektorista

Yksi viime vuosien eniten keskustelua herättänyt asia Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on ollut sosiaalityöntekijän tarve. Muutama vuosi sitten alueella oli puolipäiväinen sosiaalityöntekijä. Toiminnan rahoitti tuolloin ulko- sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Kyseessä oli kokeilu. Loppuraportissa todettiin, että suomalaisen sosiaalityöntekijän tarve Aurinkorannikolla on valtaisa. Loogisesti tuollaisten tulosten jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti, että se ei jatkossa aio toimintaa rahoittaa. Ulkoministeriö olisi ollut valmis jatkorahoitukseen.

Kun valtio hylkää, kolmas sektori voi pelastaa. Niin näyttää käyvän Aurinkorannikon sosiaalityöntekijäasiassa. Pelastavaksi tahoksi on nousemassa Merimieskirkko. Rahoitus saadaan veikkausvaroista. Suomalainen voittaa aina, kuten mainoslause kuuluu.

Ideoijana ja toiminnan moottorina asiassa on ollut Aurinkorannikon ev.lut. seurakunta ja sen tuore johtava pappi Jarmo Karjalainen. Hienoa työtä, varmasti koko rannikon suomalaisyhteisö yhtyy suuriin kiitoksiin.

Toivottavasti hanke toteutuu. Varsinkin lastensuojelussa Aurinkorannikolla on paljon tehtävää.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...