Loppuviikoksi tiedossa myrskyä ja kaatosadetta

 

Espanjan ilmatieteenlaitoksen (AEMET) mukaan tänään keskiviikkona Aurinkorannikolla sataa jotakuinkin kautta linjan. Sama jatkuu myös huomenna torstaina. Sademäärät pysyvät kuitenkin vielä suhteellisen maltillisina, kunnes saavutaan perjantaihin.

Perjantaiksi AEMET on antanut Málagan provinssiin ja erityisesti Aurinkorannikolle keltaisen varoituksen niin sateen, tuulen, kuin aaltojenkin vuoksi. Torstain ja perjantain välillä noin puoliltaöin alkaa näillä näkymin sade kiihtyä. Perjantain aikana vettä saattaa tulla neliömetriä kohden jopa pari senttiä tunnissa. Toisin sanoen 20 litraa vettä / neliömetri tunnissa. Voimakkaimmat sateet näyttäisivät hellittävän perjantaina auringonlaskun aikoihin.

Perjantaina aamuyön tunteina myös tuuli alkaa voimistua. Lounaasta puhaltavan tuulen voimakkuus on 20km/h, mutta puuskissa tuuli puhaltaa jopa 80 km/h. Perjantaina puolenpäivän aikaan myös aallot alkavat nousta vaaralisiin korkeuksiin.

Lauantaista alkaen sateet ja myrskytuulet näyttäisivät väistyvän, ja tämänhetkisen ennusteen mukaan ensi viikolla lämpömittarit näyttäisivät taas jopa 20 astetta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...