Espanjan uutiskatsaus 20.11.2019

 

Yksi Espanjan tunnetuimmista futiskoutseista siirtyy valioliigaan. Jose Mourinho aloittaa Tottenhamin peräsimessä ja korvaa Mauricio Pocchettinon.

Andalusian aluehallinnon johtaja, poliitikko Juan Manuel Moreno toteaa poliittisen korruption aikojen olevan ohi.

Kommentti: Olisi helpompaa kirjoittaa asiasta järkevä kommentti, mutta en siihen huutonaurultani pysty. Anteeksi.

Gareth Bale on taas ajautunut kriisin keskelle Espanjassa. Tällä kertaa Balen päätä vaaditaan vadille koska hän on poseerannut Real Madridia häpäisevän lipun vieressä Walesissa ollessaan.

– Suomen keltainen lehdistö on näköjään innostunut uutisoimaan näiden uutisten aiheita noin puolen vuorokauden viiveellä. Tällä kertaa vaikuttaa kuitenkin siltä, että kaikki mahdolliset huumepidätykset liitetään jotenkin ”Nacci Tranbergin” tekemisiin.

Kommentti: Vaikka mahdollisten rikollisten puolustelu ei ehkä kuulu journalistisiin hyveisiin, on kuitenkin todettava, ettei herra Tranberg ole mitenkään voinut olla mukana Aurinkorannikolla tapahtuneessa rikoksessa pakomatkansa aikana. Tosin herra omaa Suomessa hyvän mainosarvon joten em. nimen mainitseminen tuottaa hyvin ”klikkejä”, joilla puolestaan saadaan hyvin mainostuloja.

Marbella panostaa kunnan urheilumahdollisuuksin 1,2 miljoonaa euroa.

Torremolinoksen kulmilla tiellä MA-20 motoristi on kuollut eilen liikenneonnettomuudessa.

Andalusian alueen keskipalkka on merkittävästi muuta Espanjaa matalampi.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...