Fugefestillä kävijäennätys

 

-Ihan tyytyväinen voi tähän juhlaan olla. Kansaa oli tasaisesti kaikkina iltoina aika sopiva määrä tälle festarialueelle. Yhtenäkään iltana ei tarvinnut lipunmyyntiä keskeyttää, tila olisi sallinut vielä pari sataa kävijää enemmänkin, mutta hyvin meni, kertoo festaripromoottori Marko Riihelä.

Väkeä riitti, ahtauden tuntua ei syntynyt.

Aiempiin vuosiin nähden suurin muutos tämän vuoden festivaalissa oli artistikattauksen monipuolistuminen.

-Aiempina vuosina olemme hakeneet yleisöä enemmän iskelmällisellä musiikilla, nyt mukaan otettiin rohkeasti myös rap- ja rockartisteja. Tämä nuorennusleikkaus tuntui toimivan mainiosti. Oli hauska katsoa, kun festareilla on tasaisesti lippispäisiä räppäreitä ja harmaantuneita panttereita. Iästä riippumatta kaikki tuntuivat viihtyvän.

JVG on tällä hetkellä supertähtien sarjassa. Se näkyi myös Fugefestillä yleisön innostumisena.

Ennakkomarkkinoinnissa festarin pääesiintyjiksi oli nostettu perjantaille JVG ja lauantaille Apulanta. Nämä supertähdet onnistuivat keikoillaan loistavasti, harvoin näkee yhtä innostunutta yleisöä. JVG:n räp vetosi yllättäen myös iäkkäämpään yleisöön, yhtye sai tukun uusia faneja puumista ja panttereista.

Apulanta lupasi vauhdikkaan rock´n´roll shown. Sellainen myös saatiin.

Apulannan lauantainen puolitoista tuntia kestävä tykitys oli lajissaan ylivoimainen. Vuosikymmenten saatossa Apulannasta on kasvanut taitava, tyylikäs ja ammattitaitoinen ryhmä. Mikä tärkeintä, Apulanta ei ole antanut piiruakaan periksi omille taiteellisille ambitioilleen, musiikki on edelleen uutta luovaa ja energistä. Fugefestin keikalla bändi hehkui soittamisen ja esiintymisen iloa niin, että positiivinen energia tarttui jokaiseen paikalla olleeseen.

Iskelmällisemmältä puolelta tämän vuoden festareilla esiintyivät Arttu Wiskari, Antti Ketonen, Virve Rosti ja Jean S. Rosti on näistä takuuvarma tanssittaja, hänen karismallaan ja kokemuksellaan festariväki aloitti lauantain juhlinnan Charlie Brownin ja Sataa salamaa tahdissa heiluen. Jean S. esitteli uudet solistinsa Erika Wikmanin ja Sami Hintsasen. Vahvalla torvisektiolla ryyditetty ryhmä kuulostaa runsaalta ja varsinkin Wikmanin energinen olemus ja liikehdintä pitää shown mielenkiintoisena, vaikka kyse onkin tutuista, moneen kertaan kuulluista kappaleista. Anssi Kela, Pyhimys, Atomirotta, Teflon Brothers ja Oku Luukkainen täydensivät festivaalin tarjonnan.

Sää oli lähes koko festarin ajan loistava. Puoli tuntia ennen juhlien loppua taivas repesi ja vettä tuli hetkellisesti todella paljon.

Sään suhteen Fugefestilla kävi hyvä tuuri. Perjantai ja lauantai vietettiin helteisissä, joskaan ei liian kuumissa olosuhteissa. Ennusteiden mukaan lauantai-iltana puolilta öin oli odotettavissa sadetta. Niin kävikin, vähän ennen kahtatoista tuli pari kuuroa ja puoli yhden aikaan kunnon rankkasade. Tässä vaiheessa lavalla oli festarin viimeinen artisti, eli itse juhlaan sade ei juurikaan vaikuttanut. Rankkasade kasteli taksijonossa olleen väen, mutta hyvän festarin jälkeen huumori säilyi märkänäkin.

Yleisö rakasti festaria

Riikka Lahtinen

Riikka Lahtinen
-Muutimme heinäkuussa Aurinkorannikolle ja heti bongasin Fugefestin syksyn ohjelmaan. Tosi kivat juhlat on ollut, artisteista eniten tykkäsin Apulannasta. Kaikkein tärkeintä täällä on kuitenkin ollut ystävien tapaaminen. Heinäkuusta asti olen saanut paljon uusia ystäviä Aurinkorannikolta ja heitä oli täällä tosi paljon.

Tommi Hakonen

Tommi Hakonen
-JVG ja Apulanta oli mielestäni pääjutut näillä festareilla. Molemmat oli tosi hyviä. Täällä on harvinaisen toimivat palvelut, ei juurikaan ole tarvinnut jonottaa mitään. Kiva keli, hyvät bändit, toimivat palvelut – mitä muuta hyvä festari tarvitsee.

Jari Tunttunen

Jari Tunttunen
-Kolmatta kertaa olen Fugefesteillä. Aina täällä on hyvä meininki, niin nytkin. Apulantaa odotin eniten, en ole koskaan nähnyt sitä livenä. Oli todella hyvä.

 

 

 

 

 

 

Antti Pekkarinen

Lue myös: https://fuengirola.fi/fugefest-parempi-kuin-koskaan/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...