Uutiskatsaus Espanja 20.9.2019

Málagan satamaan saapuu ajoittain salamatkustajia laivojen rakenteissa ja eilen heitä löydettiin 3 kappaletta. Salamatkustajat olivat piiloutuneet erään autolautan keularampin rakenteisiin.

Kommentti: Itse luulen, että ns. salamatkustajia saapuu Málagan kulmille lähes päivittäin ja öin, mutta asiasta ei juurikaan kirjoiteta siksi, että se esittäisi viranomaisten valvonnan tehottomuuden asian suhteen. Vaikka Espanja saattaakin täyttää demokraattisen maan tunnusmerkistön, on viranomaisten toimintojen arvostelu vieläkin eräänlainen tabu, varsinkin Guardia Civilin kohdalla…

Talouslehtien mukaan Espanjan varsin sekava sisäpoliittinen tilanne, eli ”hallituslukko” saattaa nostaa maan lainojen korkoja. Tämä puolestaan vie maan tulevia budjetteja luultavasti pakkasen puolelle ja nostanee Espanjan valtion velan yli 100% suuruiseksi suhteessa BKT:hen.

Kommentti: Varsin looginen päätelmä, jonka tosiasiallisena kärsijänä tulee olemaan normaali kansa. Espanjan lehdistö pitää maan taloustilannetta hyvänä, koska Kreikan tilanne on huonompi ja Italian yhtä huono. Itse pidän Espanjan taloutta liki katastrofaalisena, sillä aiempien EU:n sääntöjen mukaan Espanja olisi pitänyt erottaa EU:sta jo aikoja sitten katastrofaalisen valtionvelan takia.

Málagan satama suunnittelee laajenemista entisestään. Hankkeeseen liittyen satamayhtiö aikoo siirtää 36.000 kuutiometriä hiekkaa.

Kommentti: Jos hiekan lapiointi kiinnostaa, niin urakoinnin tarjouskilpailu on auki 10.10.2019 asti…

Barcelonan futisorganisaation johto syyttää epäonnistuneesta Neymarin hankintaoperaatiosta PSG:n johtoa.

Thomas Cook -matkatoimisto horjuu Espanjan lehtitietojen mukaan katastrofin partaalla. Asiasta on kirjoitettu myös Suomessa, sillä asia huolettaa monia suomalaisia, jotka ovat varanneet matkapaketin tulevan talven varalle Espanjaan em. yhtiön tytäryrityksistä, jotka operoivat Euroopassa. Näistä tunnetuin suomalaisten suosikki on Tjäreborg.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...