Espanjan uutiskatsaus 19.12.2019

 

Kuten tiedetty, El Clasicon tapahtumat niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ovat olleet tänään median huomion keskipisteenä. Itse ottelu päättyi 0-0 tulokseen, mutta kentän ulkopuolella riitti myös tapahtumia. Stadionin ulkopuoliset mielenosoitukset päättyivät mellakointiin ja poliisi joutui turvautumaan koviin otteiseen mellakoijia vastaan. Paikallismedian mukaan myös ilmeisesti Barcelonan omat faniryhmittymät olisivat nujakoineet keskenään.

Malagan poliisi on tehnyt huumeratsian, jossa pidätettiin 15 henkilöä ja takavarikoitiin 1.200 kiloa hasista. Poliisin kypäräkameraa rynnäköstä voi katsella linkistä: https://www.malagahoy.es/malaga/bandas-activas-trafico-narcos-hachis_0_1420358096.html

Suomessa on uutisoitu laajasti, että Aurinkorannikolla asuneet kaksi tunnettua suomalaista henkilöä ovat pyörittäneet todella suurta ja laajaa huumausaineiden salakuljettamiseen liittyvää toimintaa, jota on johdettu Aurinkorannikon kulmilta.

Kommentti: Jos jotakin positiivista, niin tietojen mukaan molemmat kaksi henkilöä ovat maksaneet vuokransa ajallaan kiitettävästi Aurinkorannikolla asuessaan.

Torremolinoksen alueella ala-arvoinen kouluruoka puhuttaa lehdistöä. Kouluruokaa pidetään jopa ajoittain pilaantuneena ja sen tarjoamista lapsille röyhkeänä. Tällä hetkellä kaikki vastuulliset tahot vakuuttavat syyttömyyttään asiaan, joka oli tosin ennakoitavissa.

Espanjassa on kuollut tänä vuonna maanteillä 1005 ihmistä. Espanjan liikenneministeriö yrittää rajoittaa uhrilukua joulupyhinä erilaisilla ratsioilla, joissa mitataan kuljettajien ajokuntoa.

Kommentti: Luvussa eivät ole mukana tielle tai tien laitaan ammutut henkilöt.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...