Uutiskatsaus Espanja 19.9.2019

Torremolinokseen on tulossa uusi megaluokan ostoskeskus, jonka rakennusbudjetti on noin 0,8 miljardia euroa (Kyllä, luit oikein) ja liiketilaa pitäisi valmistua noin 235 tuhatta neliömetriä.

Kommentti: Hieno hanke, mutta entä jos tulee taantuma? Saammeko Torremolinokseen Espanjan suurimman betonirakennelman, joka jätetään ikään kuin vahingossa rakentamatta loppuun verotulkintojen ja helpotusten vuoksi… Hankkeeseen liittyviä lukuja, kuvia ja kuvitelmia lukiessa on pakko todeta, että joillakin on karannut mopo käsistä. Ostarille odotetaan noin 23 miljoonaa kävijää vuositasolla.

Suomalaisen julkimopariskunnan, Martinan ja Stefanin kakkoskodin remontti on valmistunut Puerto Banuksessa suomalaisen keltaisen lehdistön mukaan.

Kommentti: Tervetuloa, onnea ja menestystä, sekä tervetuloa myös käymään Fugeen rahvaan joukkoon…

Espanjaan saadaan liki varmasti uudet vaalit syksyllä, jollei mitään todella yllättävää tapahdu hyvin nopeasti.

Espanjassa on aloitettu käymään tiukkaa sisäpoliittista debattia sähkötupakan hyödyistä ja mahdollisista haitoista.

Kommentti: Mikähän teollisuuden ala mahtaa rahoittaa sähkötupakoinnin vastaisia toimia ja kampanjaa…

Erään espanjalaisen tilaston mukaan liki miljoona espanjalaista työntekijää on poissa töistä päivittäin. Tämä on laskelmien mukaan aiheuttanut ensimmäisen vuosineljänneksen aikana noin 450 miljoona poissaolotuntia.

Kommentti: Espanjassa ei ole vastaavaa ay-liikkeen dominointia kuin Suomessa, joten kaikenlaisia työntekijöitä syyllistäviä raportteja voidaan julkaista vapaasti vailla pelkoa vastareaktioista.

Espanjalaisia talouspiirejä ihmetyttää Huawein miljardiluokan sijoitus uuteen avoimeen käyttösoftaansa seuraavan viiden vuoden aikana.

Kommentti: Niin, itse ihmettelen enemmän saman kokoluokan sijoitusta Torremolinoksen ostariin…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...