Mañana, mañana…

 

Miksi espanjassa kestää kaikki? Sen takia koska suomalainen ei saa mitään aikaiseksi.

Vuosi sitten päätin, että hankin itselleni astianpesukoneen. Sen takia joutuisin siirtämään keittiössä olevan pesukoneen kylpyhuoneeseen. Mutta se taas vaatisi, että poistan WC:stä perskulhon ja asennan tilalle p***upuhelimen eli yleiskielellä sanottuna korvaan bideen käsisuihkulla.

Kaupat tehtiin 19. marraskuuta. Ystäväni auttoi laitteen noutamisessa. Koska minulla oli muutakin kuljetettavaa, nakkasimme pesukoneen kiireellä keittiöön. Olin myös sopinut toisen kaverini kanssa, että hän tulee auttamaan asennuksessa.

Samaan aikaan sain kuulla, että omakotitaloni hyyryläinen virui tutkintavankeudessa tapon yrityksestä, joten minun piti lähteä Pohjolaan laittamaan taloa uudelleen vuokrattavaksi.

Suomessa huomasin, että asunto vaatii pintaremontin. Ja niin kuin aina, pintaremontit laajenevat ja lopulta löysin vielä pienen rakennusvirheen, joka vaati fiksaamista. Kevät meni Espanjan ja Suomen väliä sukkuloidessa.

Samalla ystäväni, jonka piti asentaa tiski- ja pyykkikoneet kanssani, oli vaihtanut töiden perässä maata. Ja niiden kolmen viikon aikana, jotka vietin Suomen-reissujen välillä Málagassa, en jaksanut kiinnostua laitteiden asentamisesta.

Heinäkuussa keskellä lattiaa kököttänyt boksi alkoi vihdoin häiritä, elokuussa sovin sen asennuksesta espanjalaisen kaverini kanssa ja vihdoin tämän viikon maanantaina sain homman hoidettua.

Mutta eihän se ryökäle tietenkään toiminut. Sopiessani korjauksesta takuuhuollon kanssa, niin mies ihmetteli, miksi kone hajosi yhtäkkiä. Kerroin rehellisesti, että asensin viime vuonna ostamani koneen vasta kymmenen kuukautta myöhemmin, koska meillä Suomessa ei ole tapana hötkyillä asioiden kanssa kuten täällä Espanjassa. Ei hätäilemällä saa muuta kuin vaivaisia lapsia, sanotaan jo sananlaskussa.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...