Hoivakoti-idea hyvä, toteuttaminen mutkikasta

Kolmen eduskuntaehdokkaan tilaisuus ravintola Kukossa toi odotettuja vastauksia kysymykseen Aurinkorannikon vanhusten hoivakodista.

Perussuomalaisten kaksikko Mika Niikko ja Tom Packalen sekä kokoomuksen Ruut Sjöblom olivat hankkeelle myönteisiä.

-En näe mitään esteitä tällaisen perustamiselle, sanoi Tom Packalen ja sai Niikon sekä Sjöblomin nyökyttämään hyväksyvästi päätään.

Packalenin mukaan hanke pitäisi saada seuraavan hallitusohjelmaan.

Tällä hän tarkoitti lähinnä lainsäädännön muuttamista siten, että hoivakodin sijainti ei enää olisi ratkaiseva tekijä, vaan valtion tukitoimet olisivat Aurinkorannikon suomalaisvanhusten hoivakodissa samat kuin Suomessakin.

Kaikki kolme ehdokasta toivoivat järjen voittavan muut esteet. Muun muassa ennakkoluulot siitä, että hanke olisi suunnattu pienelle etuoikeutetulle joukolle vanhuksia.

Kyse on enemmänkin siitä, että pitkään Aurinkorannikolla asuneiden vanhusten ei tarvitsisi muuttaa Suomeen hoidon takia, vaan he voisivat viettää vanhuuttaan tutuksi tulleessa ympäristössä, tuttujen ihmisten kanssa.

Järjen voitossa on kyse rahasta. Kuukausisäästöä hoidettavaa päälle tulee yli tonnin kuussa.

-Jos halutaan säästää, on kai parempi hyödyttää Espanjan edullista kustannustasoa kuin tinkiä hoidon laadusta, kuten nyt on valitettavan usein tapahtunut, sanoi Packalen.

Kaikki kolme tunnustivat poliittisen päätöksenteon hitauden ja monimutkaisuuden. Siksi ei puhuttu me lupaamme -hengessä, vaan enemmänkin toteavasti: hyvä hanke, toteuttaminen monimutkaista.

Lisää aiheesta tämän viikon lehdessä.

Pauli Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...