Uutiskatsaus Espanja 18.9.2019

Fugessa asuva paikallinen nainen on pidätetty alustavien tietojen mukaan valheellisen raiskausilmoituksen takia. Hän oli ilmeisesti ihastunut mieheen, joka ei vastannut hänen tunteisiinsa toivotulla tavalla, jonka johdosta nainen päätyi edellä mainittuun tempaukseen. Häntä syytetään paikallisen lainsäädännön mukaan rikoksen simuloinnista.

Kommentti: Asia ei edistä naisten oikeuksien parantamisen prosessia, eikä uuden seksuaaliseen väkivallan selkeämmin kriminalisoivan lakiuudistuksen toimeenpanoa ja tulkintakäytäntöä.

Näyttää vahvasti siltä, että Espanjassa pidetään syksyllä uudet vaalit, sillä hallitusta ei saatane aikaiseksi. Eilinen viimeiseksi uumoiltu neuvotteluyritys on alustavien tietojen mukaan kariutunut. Espanjalaiset lehdet veikkaavat, että kävi miten kävi, maahan ei saada hallitusta ennen vuotta 2020. Tämä on ongelmallista siksi, että useat hankkeet, budjetit ja uudistukset eivät etene mihinkään koska ne vaativat hallituksen hyväksynnän. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koko maan poliittinen päätöksenteko on joko kokonaan tai osittain halvaantunut todennäköisesti ainakin tämän vuoden loppuun asti.

Kommentti: Huom. tämä ei tarkoita sitä, että sosialistipuolueen Sanchez pitäisi tulkita asian tiimoilta automaattisesti epäonnistuneeksi. Ks. eilinen kirjoitus uutiskatsauksesta asiaan liittyen…

Lisäksi, jos luin oikein asiaan liittyen muutaman artikkelin, niin tilanne saattaa ajaa joitakin Espanjan aluehallinnollisia autonomioita ( Esim. Kanaria) taloudellisen kuilun partaalle, sillä valtion ns. taloudellisia kompensaatioita ei voida tehdä suunnitellusti, koska ei ole hallitusta joka ne voisi hyväksyä.

Málagassa osin harmaalla alueella toimivien satojen vuokranantajien valvontaa on kiristetty ja tullaan kiristämään jatkossa viranomaisten toimesta. Málagan poliisi pidätti eilen vuokranantajan joka ei ollut noudattanut alueellista lainsäädäntöä vuokratoiminnan suhteen. Hän oli yrittänyt hyötyä vuokralaisistaan rahallisesti yrittämällä anastaa heidän irtaimistoaan ja omaisuuttaan.

Kommentti: Kannattaa olla oikeasti tarkkana vuokrasopimusten kanssa ja varmistua alueellisen lainsäädännön pykälistä. Espanjassa on alueita, jossa on mahdollista syyttä myös vuokralaista laittoman toimintaan ryhtymisestä, jos vuokraaminen ja siihen liittyvät toimet eivät täytä annettuja määräyksiä.

Espanjalainen telejätti Telefonica ostaa ilmeisesti vartiointiyhtiö Prosegurin hälytystoiminnoista 50% hintaan 300 miljoonaa euroa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...