Costa Tropical lumoaa maisemillaan

Moni on tehnyt roadtripin Nerjaan tai Maroon, mutta jos jatketaan siitä vielä rannikkoa eteenpäin, saavutaan kauniille Costa Tropicalille. Espanjalaiset lomailevat siellä mielellään.

Costa Tropical tunnetaan lempeän subtrooppisesta ilmastostaan. Sierra Nevadan vuoristo nimittäin takaa, ettei Afrikasta saapuva lämpöinen ilma karkaa pois. Vuoden keskilämpö on noin 20 astetta.

Upeista meri- ja vuorimaisemistaan tunnettu Costa Tropical on hyvien kulkuyhteyksien päässä Fuengirolasta. Kohde sopii hyvin etenkin luontoihmisille ja aktiivilomailijoille.

Upeita kohteita

Costa Tropicalin rannikolle osuu monta kiinnostavaa kylää ja kaupunkia, jotka ovat visiitin arvoisia.

Yksi kohteista on leppoisa pikkukylä La Herradura, joka tarkoittaa hevosenkenkää. Pieni kylä on osa lähellä olevaa Almuñécarin kaupunkia.

La Herraduran rannalla ei ole ruuhkaa. Costa Tropicalin rannat ovat pääasiassa pikkukivien ja hiekan peittämiä. Vesi on kristallinkirkasta.

Kylä on myös sukeltajien suosiossa, sillä luonnon kivet ja kalliot muodostavat mielenkiintoisia luolia sekä koloja, joissa viihtyvät monenlaiset merenelävät.

Kylässä myös muut aktiivilajit, kuten melonta, purjehdus ja surffaus, ovat suosittuja lajeja.

Kylä itsessään on myös vierailun arvoinen. Siellä paikallisten asumukset levittäytyvät hevosenkengän muotoisen lahden rannalle kahden korkean niemimaan väliin.

Almuñécar on tunnettu etenkin historiastaan ja arkkitehtuuristaan. Kaupungin historia ulottuu kauas foinikialaisten aikaan. Heidän jälkeensä kaupungissa asuivat roomalaiset ja maurit.

Almuñécar tunnetaan muun muassa arkkitehtuuristaan ja linnoituksistaan.

Kaupungissa on mahdollista päästä tutkailemaan muun muassa roomalaisia raunioita, maurilaislinnoitusta ja tyypillistä andalusialaista espanjalais-maurilaista arkkitehtuuria.

Almuñécarissa on paljon suosittuja rantoja, kuten Puerta del Mar keskustan edustalla, pitkä Playa San Cristóbal keskustan länsipuolella ja Playa Velilla keskustan itäpuolella.

Kaupungissa on myös hyviä ruokapaikkoja, museoita, putiikkeja ja Andalusian suurin akvaario.

Almuñécarin tunnelmallisilta kujilta voi bongata hauskoja yksityiskohtia.

Salobreña on vierailun arvoinen kylä, jota kutsutaan Costa Tropicalin jalokiveksi.

Costa Tropicalin alueen pääkaupunki on puolestaan Motril, joka oli aikanaan foinikialaisten kauppamatka- ja läpikulkukohde. Arkkitehtuurissa näkyy edelleen paljon arabialaisvaikutteita.

Salobreñan läheltä löytyi kiva levähdyspaikka.

Turistimassat eivät ole vielä löytäneet Costa Tropicalia, joten meno siellä on rauhallista.

Aidoissa andalusialaisissa kylissä ja kaupungeissa on myös omaleimainen tunnelma.

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...