Unien kiehtova maailma

Unet tuntuvat kuin elokuvilta, monesti hyvin todellisilta. Unissani on paljon tapahtumia ja actionia sekä värejä. Muistan unista paljon pieniä yksityiskohtia. Tietyt tapahtumapaikat toistuvat.

Usein näen kivoja unia ja pääsen kokemaan paljon näissä yöllisissä elokuvissa. Välillä on kohdattava myös painajaisia. Ihan hiljattain näin tosi ahdistavaa unta kahdessa jaksossa. Ensimmäisessä unessa olin kahden ystäväni kanssa Arizonassa. Unessa meidän oli tarkoitus lentää Newarkin kentälle New Yorkiin kello 14:45 ja jatkaa sieltä matkaa kahdella vaihdolla.

Olimme lähdössä junalla kentälle. Aseman ympärillä oli aavikkoa. Aurinko kajasti hienosti vuorten takaa solasta. Hulluttelimme yhdessä ja otimme valokuvia. Unohdimme täysin ajankulun. Yhtäkkiä tajusimme, että lento olisi lähdössä jo alle tunnin päästä ja kentälle menisi 40 minuuttia junalla. Samassa näimme junan saapuvan. Ystäväni ehtivät siihen, minä en.

Hyppäsin seuraavaan junaan, vaikka tiesin olevani myöhässä. Pudotin myös puhelimeni, joka hajosi. Siinä menivät lentoliput, kello, paikannus ja yhteydet muihin.

Heräsin unesta ja totesin puhelimen olevan yöpöydällä. Oli sen verran aikaista, että menin pian takaisin nukkumaan. Sama uni Arizonassa jatkui. Oli seuraava aamu ja uudet lennot hommattu kello 14:31. Ystävätkin olivat vielä messissä.

Erilaisten yksityiskohtaisten sattumusten kautta onnistuin myöhästymään myös seuraavan päivän lennolta. Hyppäsin muun muassa hullun bussikuskin kyytiin, jonka sanaan ei voinut luottaa alkuunkaan. Puhelin ei toiminut, vaan ruutu sekoili enkä saanut viestejä enkä puheluita läpi. Lopulta akku loppui.

Kaiken kaikkiaan unet ovat loistavia työkaluja prosessoida oman elämän tapahtumia. En usko, että unien merkitykset ovat kaikille samoja, vaan unet symboloivat eri ihmisille eri asioita.

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...