Espanjan uutiskatsaus 17.10.2019

 

Barcelonan kadut muuttuivat taas viime yönä mellakoinnin esiintymislavoiksi, jota säestivät lukuisat tulipalot. Loukkaantuneiden ja pidätettyjen määristä on eriäviä arvioita, mutta objektiiviset artikkelit puhuvat molempien suhteen kymmenistä. Mellakointi ei ole näillä näkymin laantumassa, vaan tuleva viikonloppu mahdollistanee suuremmat väenkokoukset, jotka todennäköisesti saavat saman lopputuloksen kuin muutkin alkuviikon mielenilmaisut.

Kommentti: Jos olet lähdössä Barcelonaan perhelomalle, mieti oikeasti mitä perhelomaltasi haluat. Suomen ulkoministeriön eilinen matkustustiedote toteaa Espanjassa olevan yleisesti rauhallista, mutta videomateriaalit yhdestä maan suosituimmasta kohteesta, Barcelonasta, panee miettimään miten ”kartalla” ulkoministeriössä ollaan Espanjan tilanteesta… Seurattuani ulkoministeriön ja vaikkapa Fuengirola.fi median tiedottamisesta Katalonian suhteen olisi mielestäni paljon järkevämpää, että UM siirtäisi tiedottamisvastuunsa Espanjasta Fuengirola.fi sivustolle. Vai miltä kuulosta kun UM pitää ajankohtaisimpana uhkana Espanjan matkaajalle maastopaloja…

linkki: https://um.fi/matkustustiedote/-/c/ES

Huom. mellakoinnin seurauksena sytytettyjen autojen ja roskisten aiheuttamista myrkyllisistä palokaasuista / savusta ei ole puhuttu mitään. Jos syystä tai toisesta olet Barcelonassa ja hotellisi edessä palaa em. kohteita, varmista hengittämäsi ilman turvallisuus.

Andalusian alueen yhteiskunnallinen ja sosiaalinen segregaatio kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että eri yhteiskuntaluokkien erot kasvavat, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Andalusian koko väestöstä noin 10% elää köyhyysrajan alapuolella ja jopa 40% köyhyysrajan tuntumassa. Suurin ongelma joka ajaa ihmisiä ja perheitä puutteeseen tällä hetkellä on asumismenojen nousu palkkatason pysyessä suhteellisen samankaltaisena. Tämä tarkoittaa sitä, että vuokrien kasvu vie pohjaa muilta kulutuksen kohteilta, kuten vaikkapa ruokaostoksilta. Andalusian alueen köyhyys kasvaa syystä tai toisesta voimakkaasti enemmän kuin muualla Espanjassa.

Málagan lentokenttä teki syyskuussa uuden ennätyksen ja saavutti ensi kertaa historiassa 2 miljoonan matkustajan rajan kuukaudessa.

Kommentti: Hetkinen, juurihan Aurinkorannikon turismin, hotelli- ja matkailusektorin piti mennä likipitäen konkurssiin, kuten alan etujärjestö kertoi ja siihen liittyen kyseiselle sektorille kanavoitiin pikana 0,3 miljardia euroa valtion rahaa….

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...