Kaapomaniaa Aurinkorannikolla

Jääkiekon MM-kisat ovat perinteisesti kevään viimeinen Aurinkorannikon suomalaisyhteisöä yhteen kokoava tapahtuma. Leijonien edesottamuksia seurataan lähes jokaisessa suomalaisravintolassa ja -baarissa.

-Kisat ovat aina mukava piristysruiske hiljenevään kevääseen. Suomen matseja saapuu katsomaan aina lähes täysi kapakallinen innokasta lätkäyleisöä. Vaikka vuosien mittaan lätkää näyttäviä baareja on tullut runsaasti lisää, ja kotikatselu on muuttunut helpommaksi, silti meidän kisakatsomomme tunnelma tuntuu vetoavan, kertoo ravintoloitsija Lauri P. Pietikäinen Uusi Refla -ravintolasta.

Samanlaisia tuntemuksia on myös Rooster´s Barin tiskin takana.

-Voitto Kanadasta ja Slovakiasta käynnisti todellisen kaapomanian Aurinkorannikon suomalaisissa. Usko Suomen mitaliin on vahva ja näyttää siltä, että jokainen matsi kiinnostaa, vaikka vastassa olisikin jääkiekkomaailman kääpiöitä, Niklas Tammi Roostersista sanoo.

MM-kisat ovat taloudellisessa mielessäkin merkittävä lisä suomalaisravintoloiden kevääseen. Huhti-toukokuun vaihteessa suuri osa talvensa etelässä viettävistä ”muuttolinnuista” suuntaa Koti-Suomeen, eikä kesälomalaisia vielä näy. Toukokuu ilman kisoja olisi perin hiljaista aikaa.

-Toivottavasti Suomi etenee tänä vuonna mitalipeleihin asti. Viime vuonna olimme jo ladanneet jääkaapit täyteen tavaraa viikonloppua varten. Kaiken piti olla selvää, kun puolivälierässä vastaan tuli Sveitsi. Niin vaan alppimaan miehet yllättivät ja leijonien pelit loppuivat perjantaihin. Jäi aika paljon olutta ja lonkeroa myytäväksi kesähelteille Pietikäinen nauraa.

Ainakin Fuengirola.fi Citymedian lukijoilla usko Suomen menestymiseen on vahva. Reilusti yli 60% nettigallupin vastaajista uskoo Suomen etenevän mitalipeleihin saakka. Noin neljännes äänestäneistä uskoo jopa kultaan.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...