Sydäniskuri ja koiranpaska

Mitä voit tehdä, kun olet juuri lähdössä rakkaimpasi kanssa Los Bolichesin pysäkiltä Málagan vanhaan kaupunkiin ja hän saa asemalaiturilla sydänkohtauksen?

Kaivat esiin Fuengirola.fi-lehden ja etsit sieltä suomenkielisen sos-palvelun hätänumeron. EI! Fuge-lehden lukeminen on yleensä hyvä idea, mutta ei hädän hetkellä.

Kielitaidottomanakin soita 112 tai 911 ja sano rauhallisesti ”ambulancia” (ymmärtävät vaikka sanoisit suomeksi ampulaansia) sekä ”Parada de Los Boliches” (äännetään paraada de los boliitses) ja toista sama muutaman kerran. Lähde harkiten kävelemään kohti asemalaiturin ulosmenoa, jossa sijaitsee vihreässä boksissa aseman defibrillaattori eli sydäniskuri.

Ota se mukaasi ja toimi laitteesta löytyvien kuvaohjeiden mukaan. Sydänkohtauksen aikana on tärkeää, että potilas saa heti ensihoitoa.

Perinteinen tekohengitys ja sydämen hieronta toimii myös ensiapuna, mutta ennen kuin sen aloittaa, niin kannattaa vilkaista ympärilleen, jos paikalta löytyisi sydäniskuri.

Mutta asiasta toiseen. Pormestari Ana Mula kiinnitti osuvasti huomiota kaikkia kaupunkeja vaivaamaan koiranpaskaongelmaan. Fuengirolan kaupungille pitää antaa täydet pinnat siitä, että se hankkii 200 roskista, josta saa myös ilmaisia koirankakkapusseja.

Lehdistötiedotetta lukiessani kiinnitin huomiota siihen, kun Mula toivoi, ettei pusseja hamstrattaisi. Oppikohan Mula muutaman päivän Helsingin-vierailullaan suomalaisten ahneuden ilmaisten tavaroiden perään vai onko se vain yhtä itsestäänselvyys kuin brittipubit jokaisessa turistikeskuksessa?

Muistakaa nyt hyvät ihmiset. Koirankakkapussit on tarkoitettu paskalle, pakastepussit ja muut voi ostaa kaupasta.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...