Ana Mula: ”Suomalaiset ovat tärkeä osa Fuengirolaa”

Fuengirolan pormestari Ana Mula näkee kaupungin tulevaisuuden erittäin positiivisena. Niin hänen tietysti kuuluukin, mutta näkemykselle tuntuu olevan myös katetta.

Ana Mulan ensimmäinen nelivuotiskausi Fuengirolan pormestarina alkaa olla lopuillaan. Sikäli kuin todennäköisyydet toteutuvat, hän jatkaa myös seuraavalle kaudelle. Ana Mula uskoo, että kaupunki siirtyy seuraavalle vuosikymmenelle myötäisissä tuulissa.

Vaalitulos palvelee kaupunkia

Andalusian maakuntavaalien yllättävästä tuloksesta on kirjoitettu ja sanottu jo paljon. Fuengirola kuuluu niihin kaupunkeihin, joka saattaa hyötyä merkittävästi vallan vaihtumisesta maakuntatasolla. Näin uskoo myös Ana Mula.

– Mielestäni Andalusian vaalitulos oli ehdottomasti positiivinen meidän kannaltamme. Toki matkassa on edelleen pieniä mutkia, koska ei ole yksinkertaista enemmistöä, vaan tarvitaan puolueiden välisiä sopimuksia, pormestari toteaa.

– Junta de Andalucían uusi presidentti on kuitenkin luvannut, että vuosia seisoneet projektit, kuten sataman rakennus, Mijasin ja Fuengirolan uusi sairaala, uusi bussiasema ja Los Pacosin terveysasema, tulevat toteutumaan tämän vaalikauden aikana.

Käytännössä toteutuminen tarkoittaa sitä, että hankkeet saadaan alulle seuraavan neljän vuoden aikana. Tarkempaa aikataulua on Mulan mukaan tässä vaiheessa mahdoton arvioida, sillä Andalusiassa on odottamassa lukuisia muitakin hankkeita.

Vaikka kaikki mainitut hankkeet ovat toki kaupungille tärkeitä, ei pormestarin ole vaikeaa nimetä tärkeintä lähitulevaisuuden projektia.

– Sataman uusiminen. Se on meidän ehdoton ykkösprioriteettimme, joka toimii myös käyntikorttina ulospäin.

Kaavoitustilanne luultua parempi

Taantuman jälkeen Espanjan talous osoittaa selviä nousun merkkejä, mikä näkyy muun muassa asuntokaupan ja rakentamisen elpymisenä. Monilla lienee käsitys, että Fuengirolan kaupunki alkaa olla täyteen rakennettu, mutta Ana Mula kertoo, että näin ei ole.

– Kaupunki ei ole vielä täynnä, vaikka siltä saattaa tuntua. Las Lomas, Los Pacos, Torreblanca ja Carvajal ovat kaikkia alueita joihin mahtuu vielä lisää asuntoja, jopa useita tuhansia, hän luettelee.

Pormestarin mukaan ei ole näköpiirissä esimerkiksi sellaista tilannetta, että vanhoja taloja pitäisi alkaa purkaa uusien ja isompien tieltä pois.

Väestörakenne tuo lisäväriä

Pieneksi kaupungiksi Fuengirola on lähes käsittämättömän kansainvälinen. Kaupungissa on asukkaita yli 120 kansallisuudesta. Pormestarin silmin katseltuna tilanne on lähestulkoon pelkästään positiivinen.

– Kuinka monessa tämän kokoisessa kaupungissa on tarjolla tällainen gastronominen ja kulttuurillinen kirjo, Ana Mula kysyy.

Yhden haasteen hän nimeää monikansallisuuden mukana tulevaksi.

– Se mitä toivoisin ulkomaalaisilta asukkailtamme, olisi aktiivisempi osallistuminen kaupungin toimintoihin. Kaikkein tärkeimpänä tietysti asukkaaksi kirjautuminen ja esimerkiksi paikallisvaaleihin osallistuminen.

Suomalaiset keskeinen osa

Samalla pormestari myöntää, että myös kaupunginhallitus voisi nykyistä tehokkaammin hyödyntää esimerkiksi Centro Finlandian kaltaista paikkaa.

– Suomalaiset ovat tärkeä osa Fuengirolaa. Jos kysyt fuengirolalaiselta, keitä ulkomaalaisia kaupungissa asuu eniten, kaikki vastaavat, että suomalaisia. Se, että kaupungissa on keskus, joka palvelee ja kokoaa tehokkaasti suomalaisia asukkaitamme, on hieno voimavara. Kaupunki voisi ilman muuta hyödyntää tätä paremmin saadakseen suomalaiset entistä aktiivisemmin mukaan kaupungin toimintoihin, Ana Mula myöntää.

 

Haluatko äänestää kunnallisvaaleissa?

Jos asut Fuengirolassa ja haluat äänestää kevään kunnallisvaaleissa, sinun pitää olla:

– kirjautuneena kaupungin asukkaaksi. Tämä tehdään kaupungintalolla.

– kirjautuneena kaupungin äänestysrekisteriin. Tämän voi tehdä sekä kaupungintalolla, että netissä, osoitteessa fuengirola.es.

Molemmat kirjautumiset pitää olla tehtynä 29. tammikuuta mennessä.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...