Espanjan uutiskatsaus 16.12.2019

 

Madridin suuri ja historiallinen ilmastokokous on tulkittu laajalti Euroopan lehdistössä flopiksi. Suuria ja merkittäviä päätöksiä ei saatu aikaan ja Chileä syytetään lepsusta asenteesta kokouksen johtajana.

Kommentti: Eli yhteenvetona paljon melua tyhjästä ja kokouksen suurin anti lienee ollut maailman kuuluisimman teinin, Greta Thunbergin vierailu kokouksen liepeillä. Totta puhuen Gretan ja Saksan kiista Gretan junamatkasta kotiinsa on saanut melkein enemmän julkisuutta kuin kokouksen turhat julkilausumat. Mietelause: Suomessa poliitikot antavat usein lausuntoja, jossa toteavat Suomen olevan ”sitoutunut ilmaston muutokseen”. Miettikääpä mitä se sanatarkasti tulkiten tarkoittaa…

Espanjassa ja eritoten Fugen kulmilla asuvia suomalaisia on joskus syytetty veropakolaisuudesta. Tuore palkkavertailu maiden välillä paljastaa hyvin minkälaisia eroja palkan verotuksessa on eri maiden välillä. Taulukko löytyy linkin takaa: https://www.aamulehti.fi/a/44b47197-4bb6-4fe6-a073-e012f40edebc

Kommentti: Vink: Muuta Fugeen. Pidä firma tai toimari Suomessa. Maksa itsellesi palkka laillisena ulkomaan päivärahana (Espanja 0- 65 e vrk). Minimoi näin verotus. Tue uutta kotimaatasi paikallisen alvin muodossa, jota maksat esim. tilatessasi oluen baarista…

Marbellan Puerto Banuksen alueella poliisi pidätti näyttävästi ja hieman reippaammin erään rikoksista epäillyn ja etsintäkuulutetun georgian kansalaisen eilen. Poliisin toimia kuvattiin paikalla olleen sivullisen toimesta ja materiaali ladattiin someen ja nettiin. Video löytyy linkkinä: https://www.malagahoy.es/provincia/presunto-maltratador-detenido-Puerto-Banus_0_1419458270.html

Kommentti: Huom. tämä aihe poimittiin näihin uutisiin siksi, että koko Espanjan alueella poliisin ja poliisin toiminnan kuvaaminen laitonta, josta voidaan langettaa kymmenien tuhansien eurojen sakko. Jos saat sakon etkä maksa, et mahdollisesti pääse maahan jatkossa. Lisäksi uuden edellisvuonna voimaan tullee lain myötä EU-maiden tuomioistuinten sakot ovat suoraan ulosottokelpoisia toisessa EU-maassa. Aiemmin sakko piti vahvistaa kotimaan tuomioistuimessa, mutta käytäntö on muuttunut. Ota tämä huomioon kun saat ylinopeusakon, jonka jätät kasvamaan korkoa Espanjaan…

Lähteet:
Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...