Espanjan uutiskatsaus 16.10.2019

 

Espanjan talouspiireissä on sentään joku tolkku tallella, sillä tänään johtavat ekonomistit ovat kritisoineet pääministeri Sanchezin esittämiä talousnäkymiä vähintään hyvin positiivisiksi. Osa pitää lukuja jopa tilastomanipulaatioon perustuvina. Samaan kritiikkiin liitetään myös työllisyyden kehityksen arviointi, jota pidetään yltiöpositiivisena.

Kommentti: Oikeasti tämä tarkoittaa sitä, ettei Sanchezin kasvulukuihin usko kukaan. Sanchez oli tosin pakotettu tekemään kuten teki, sillä hän toimitti maansa virallisen talousennusteen EU:lle viimeisenä mahdollisena päivänä. Positiivisiin kasvulukuihin perustuen EU jatkanee Espanjan erilaisia tukiohjelmia, kuten ennenkin. Pakko todeta, ettei Espanja ole enää 10 vuoteen ole ollut EU:n jäsenkelpoinen EU:n omien sääntöjen mukaan, joissa jäsenmaan velkaantumisaste ei saisi ylittää tasoa 60%. Espanjaa pitää niin mikro- kuin makrotaloudellisesti pystyssä tällä hetkellä halvat euriborit, jotka noustessaan luultavasti suistavat julkisen ja yksityisen talouden kaaokseen.

Brexitin vaikutukset Espanjan turismisektoriin ovat taas otsikoissa. Espanjan lehdille täytyy antaa tässä kohdin kiitosta, sillä nyt ne myöntävät avoimesti, ettei kukaan tiedä mitä sopimukseton brexit tarkoittaisi käytännössä. Joka tapauksessa sen vahingot Aurinkorannikon turismille arvioidaan miljardiluokassa ja skaala lienee objektiivinen.

Kommentti: Kuten jo aiemmin kymmeniä kertoja todettua, kysyn edelleen: Mitä tapahtuu brittien omistamille kiinteistöille Espanjan maaperällä ?????

Kataloniassa on aloitettu pidättämään mellakointiin osallistuvia ihmisiä. Ilmeisesti yöllä pidätettiin noin 50 henkilöä.

Marbellan oikeuslaitoksen tuomari on ottanut julkisesti kantaa työskentelyoloihinsa. Oikeustalon kellareissa tulvii hänen mukaansa säännöllisesti jätevesi ja alakerrat ovat muutenkin rottien ja torakoiden valtakuntaa.

Ryanair on vahvistanut Espanjassa useiden tukikohtiensa alasajon. Yhtiö lomauttanee toimien seurauksena yli 430 henkilöä, joihin kuuluu myös yli sata lentäjää.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...