Uutiskatsaus Espanja 16.9.2019

Espanja on voittanut koripallon MM-kultaa pienen tauton jälkeen. Onnittelut!

Cristiano Ronaldon lähdettyä Real Madridista jäi seuraan auki jonkin tyyli-ikonin ja seksisymbolin aukko. Tätä aukkoa on ansiokkaasti pyrkinyt täyttämään espanjalainen kestofutaajan ja julkkiksen yhteensulautuma Sergio Ramos. Ramoksen tyyliä on hiljattain arvosteltu ruotsalaiseksi ja asia on saanut huomiota jopa Suomessa asti.

Kommentti: Googlaamalla voi hakea kyseisen supertähden tyylistä erilaisia otoksia ja muodostaa mielipiteen siitä onko Ramos sittenkin enemmän ruotsalainen kuin espanjalainen. Itse arvostan Ramosta, sillä Ramos päästää Realin oman fanikanavan kuvaajat aina mukaan pelireissuilla omaan hotellihuoneensa ja jakaa kaikki omat asiansa fanien kanssa. Tätä ei Cristiano juurikaan tehnyt, vaan sai aina ”pultit” jos kuvausryhmä yllätti hänet ilman ”meikkejä” pelimatkoilla…

Tulvat ja myrskyt ovat koetelleet kovin Torreviajan ja Benidormin aluetta ja tuhojen korjaaminen vienee oman aikansa. Kuolonuhreja on syntynyt alustavien tietojen mukaan kuusi kappaletta. Ota tilanne huomioon jos suunnittelet matkaan alueelle ja muista että joissakin kohdin mahdollisesti muistamaasi mukavaa ostos- tai pääkatua ei tällä hetkellä ole tulvan jäljiltä.

Kommentti: Fugen kulmilla asuvat muistavat hyvin parin vuoden takaiset tulvat ja tulvavesijärjestelmien toimimisen käytännössä…

Espanjan koululaitoksen virallisissa suunnitelmissa Englannin opetuksen osuutta tultaneen mahdollisesti lisäämään tulevaisuudessa.

Kommentti: Erittäin järkevää turismivetoiselle maalle, jossa yli 30 vuotiaat eivät juurikaan puhu englantia, mutta miksei uudistusta tehty jo viime vuosituhannella?

Espanjan maanteille kuolee ihmisiä liukuhihnalta ja viikonloput ovat usein erityisen synkkiä tilastojen valossa. Málagan kulmilla tiellä AP-46 kuoli aamulla yksi ja loukkaantui kolme henkilöä paketti- ja henkilöauton kolarissa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...