Patikointia huikeissa maisemissa

Sierra de las Nievesin eli lumivuorten luonnonpuisto sijaitsee vain reilun tunnin matkan päässä Fuengirolasta. Alueelta löytyy useita häikäisevän kauniita vaellusreittejä.

Päiväretkikohteeksi sopii mainiosti esimerkiksi reilun seitsemän kilometrin mittainen reitti, joka kulkee korkealla vuoristossa tarunhohtoisen jalokuusimetsikön siimeksessä.

Lumivuorten luonnonpuistossa kannattaa kiinnittää huomiota myös kasvustoon.

Reitti lähtee kulkemaan Luís Ceballosin näköalapaikalta, jonka viereen voi jättää auton. Ensin kuljetaan alamäkeen, mutta jonkin ajan päästä alkaa matkan taittaminen ylämäkeen.

Lähes puolentoista kilometrin korkeudessa merenpinnasta sijaitseva Tajo de la Caínan etappi on matkan kohokohta, josta aukeaa huimat näkymät eri suuntiin.

Valittavana on myös muita kauniita reittejä huikeissa maisemissa.

Nähtävää riittää

Tajo de la Caínan huikeissa maisemissa voi pitää vaikka eväshetken rotkon reunalla. Huimapäät voivat kiivetä kallioiden kielekkeille ja ihailla sieltä aukeavia näkymiä.

Sierra de las Nievesin luonnonpuistossa voi ihailla upeita vuoristonäkymiä.

Vuorten rauhassa ja hiljaisuudessa on myös loistava paikka nauttia pienestä meditaatiohetkestä.

Sierra de las Nievesin luonnonpuisto on sopiva vierailukohde läpi vuoden. Vuoristoisissa maisemissa vuodenaikojen vaihtelu näkyy selkeästi erilaisina vivahteina.

Alkusyksystä puistossa on vielä havaittavissa kesän vehreyttä, ja keli saattaa olla yllättävän lämmin. Mukaan vuoristoon kannattaa kuitenkin aina pakata myös lämmintä vaatetta.

Myöhemmin syksyllä ilmojen viiletessä puisto peittyy ruskan väreihin, talvisin puolestaan valkoiseen lumihuntuun. Keväisin niityt hehkuvat väriloistossa, kun kukat kukkivat.

Sierra de las Nievesin luonnonpuistoon ei voi kyllästyä, sillä aina löytyy jotakin uutta. Maisemien lisäksi puistossa kannattaa tarkkailla muun muassa alueen kasvustoa, eläimiä ja hyönteisiä.

Elämyskohde

Yhdeksän kylän alueelle levittäytyvä lumivuorten luonnonpuisto on loistava kohde aktiiviselle ulkoilupäivälle raikkaassa vuoristoilmassa. Ikimuistoiset elämykset ovat taattuja.

Sierra de las Nievesin luonnonpuistossa voi vierailla omin päin vaikkapa vuokra-autolla tai osallistua järjestetylle retkelle. Opastettuja vaellusretkiä järjestää ainakin Mind Trail.

Päiväpatikoijalle Sierra de las Nievesin luonnonpuisto on unelmakohde.

Mukaan kannattaa pakata vähintään litra vettä, pientä evästä ja lämmintä vaatetta. Vuoristossa on tärkeää suojautua myös auringolta.

Vaellusreiteille mahtuu paljon sekä nousuja että laskuja, mutta peruskunnolla pärjää hyvin.

Huipulta on mahdollista ihailla esteetöntä näkymää jopa Sierra Nevadaan asti.

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...