Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 16.4.2019

Notre Damen eilinen tulipalo järkyttää uskonnollisia espanjalaisia ja Rtve näyttää alueelta tällä hetkellä jopa live-kuvaa. Kirkot ovat espanjalaisille pyhiä ja niiden tuhoutuminen järkyttää syvästi varsinkin pääsiäisviikolla.

Málagan viranomaiset tutkivat poliiseja jotka ”unohtivat” tulla töihin sunnuntaina. Tutkittavien poliisien lukumäärä on yli kolmekymmentä.

Julen-pojan kuolinsyyksi on tällä erää varmistunut putoamisesta johtuneet vauriot päähän ja selkäytimeen. Hän ei siis elänyt onkalossa sinne pudottuaan. Näin ollen kyseisen maa-alueen omistajan epäilyt siitä, että Julen olisi kuollut pelastushakun iskuun, vaikuttavat nykytiedon valossa hieman absurdeilta.

Kommentti: Edelläänkään kukaan ei pohdi viranomaisten valvontavastuun laiminlyömistä kyseisten ”kuolinloukkojen” suhteen, paitsi yksi ainoa ansiokas Fuengirolaan keskittyvä suomalainen media…

Puerto Banúksen satama-alueelle kiista terassien luvista jatkuu kiihkeänä ja vivahteikkaana. Nyt kiistellään siitä, paljonko terassien käyttöaste oli kasvanut vuoden alussa. Ilmeisesti myös joidenkin ravintoloiden edustalle on ilmestynyt suuria betoniporsaita kiistaan liittyen. Vastakkain ovat siis yksityiset ravintoloitsijat, satamaviranomaiset, sataman muut yritykset ja kuntahallinto. Asia mennee Marbellan tuomioistuimen käsittelyyn.

Kauppajätti Mercadona luopuu muovikassien käytöstä ja myynnistä. Se aikoo kierrättää vuositasolla jatkossa noin 3 miljoonaa kiloa muovia. Tällä toimenpiteellä Mercadona keventää sen tuottamaa vuotuista muovijätekuormaa merkittävästi.

Kommentti: Mercadonan keventää ohessa myös asiakkaiden kukkaroa, sillä uudet kierrätysmuoviset muovikassit maksavat 10 senttiä per pussi. Aiemmat pussit olivat paljon halvempia…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...