Rullakiekkoliigalta tyly kanta ulkomaalaisiin

 

Kuten lehtemme viime numerossa kerroimme, Fuengirolan omalla rullakiekkojoukkueella Lionsilla kausi uudella sarjatasolla, Liga Platassa, alkoi mukavasti. Avausviikonloppuna tilille tuli tappion lisäksi myös ensimmäinen voitto. Tappion kalkki oli Vila-Realille kuitenkin liian katkera nieltäväksi.

Tämän viikon tiistaina Lionsin puheenjohtaja Jari Nyman sai liigan hallinnolta yllättävää postia. Vila-Real oli tehnyt ottelusta protestin.

– Meille ilmoitettiin, että joukkueessamme pelaa liikaa ulkomaalaisia. Meillä oli kyseisessä ottelussa kokoonpanossa 11 miestä, joista kahdeksan olisi kuulemma sääntöjen mukaan pitänyt olla espanjalaisia, Nyman kertaa.

Lionsissa oltiin tietoisia, että liigan säännöt rajoittavat ulkomaalaisten pelaajien määrää, mutta sääntöjen tulkinta tuli yllätyksenä.

– Säännöissä todetaan, että Euroopan ulkopuolelta joukkueessa saa olla vain kaksi pelaajaa. Tätä sääntöä noudatimme. Meidän tulkintamme oli, että aivan kuten esimerkiksi jalkapallossa, jääkiekossa ja monissa muissa lajeissa, niin sanottuihin ulkomaalaispelaajiin eivät kuulu toisen EU-maan kansalaiset. Varsinkaan kun emme ole mikään ostojoukkue, vaan kaikki ulkomaalaiset pelaajamme asuvat täällä ja ovat residenttejä Espanjassa.

Kyse ei ole vähäpätöisestä päätöksestä, sillä sanktioita Lionsille tuli melkoisesti. Joukkue määrättiin voittamansa ottelun häviäjäksi. Lisäksi joukkueelta tulla ottamaan vielä yksi sarjapiste lisää pois. Kaiken tämän päälle seuralle määrättiin 3001 (kyllä, 3001) euron sakko. Harrastuspohjalta toimivalle joukkueelle summa on melkoinen. Esimerkiksi kyseisessä ottelussa pelanneille jaettuna se tekisi yli 270 euroa per henki.

– Tilanne on erittäin hankala. Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia saada nyt vaadittavaa määrää espanjalaisia pelaajia. Jos pelaamme nykyisellä miehistöllä, saamme sakkoja ja jos jätämme ottelut pelaamatta, tulee siitäkin sanktioita, Nyman ihmettelee.

– Meillä on nyt reilu viikko aikaa antaa vastineemme järjestäjille. Toivottavasti löydämme jonkun joka osaa auttaa meitä asian hoitamisessa, koska tämä tuntuu erittäin epäoikeudenmukaiselta, Nyman päättää.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...