Espanjan uutiskatsaus 15.11.2019

 

Málagan satamassa yksi risteilijöiden matkustajille tarkoitettu kävelysilta on kaatunut ja pudonnut mereen. Syyksi ilmoitetaan kova noin 60 kmh puhaltanut tuuli.

Kommentti: Kanarialla tuuli alkuviikosta noin 120 km/h, joten 60 km/h tuuli ei ole edes Espanjan alueella mitenkään erityisen kova…

Fugessakin vaikuttanut suomalainen mediatähti ja liikemies Aki Palsanmäki täyttää tänään 50 vuotta.

Real Madridin vanha päävalmentaja Julen Lopetegui ”kitisee” lehdissä Madridin aikaisista potkuistaan toteamalla, ettei seuralla ole tarpeeksi pitkää katsantokantaa valmentajien suhteen.

Kommentti: Hyvä pointti, mutta väitettä olisi helpompi uskoa, jollei herra Lopetegui olisi saanut monoa myös maajoukkueesta hieman aiemmin…

Espanjan talouslehdissä on usein ollut viime aikoina Hispasat-niminen yhtiö, josta povataan yhtä tulevaisuuden suurta tekijää avaruuden ”uudessa valloituksessa”. Espanjalaiset tosin unohtavat joskus mainita omien firmojensa mönkään menneistä sijoituksista maailmalla, joten niiden taloudellisen tilanteen selvittäminen voi olla vaikeaa varsinkin silloin, kun keräävät uutta rahoitusta joillekin hankkeille. Esimerkiksi Hispasat-haki juuri suurempaa rahoitusta yksityisiltä markkinoilta ja tänään ulkomaiset lehdet uutisoivat yrityksen ottaneen ”takkiin” miljoonia amerikkalaisen Leosat-yrityksen mentyä konkurssiin. Hispasat oli sijoittanut yhtiöön pari vuotta aiemmin.

Real Madridin keskikentän tähti ja yksi maailman parhaita futaajia Luca Modric saattaa lähteä Real Madridista kauden jälkeen.

Kommentti: Modric on Espanjassa kohtalaisen suosittu, sillä hänen lapsuudestaan sodan runtelemassa Jugoslaviassa näytetään toistuvasti Espanjan tv-kanavilla.

Marbellaan saapui eilen 15 laitonta siirtolaista veneellä.

Málagan kulmilla kuoli 12 koiraa tulipalossa. Syyksi epäillään jääkaapin oikosulkua.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...