Uutiskatsaus Espanja 15.8.2019

Suomen Itämerellä Venäjän puolustusministerin lentokonetta ahdistellut NATO-hävittäjä on paljastunut espanjalaiseksi koneeksi. Tapaus sattui kansainvälisessä ilmatilassa ja se on saanut Venäjällä suurta huomiota.

Kommentti: Itämeren turvallisuuspoliittinen tilanne on kireä, joten olisi suotavaa ettei se kiristyisi liikaa…

Alustavien tietojen mukaan Espanjan Ryanairin työntekijät olisivat menossa lakkoon 10 päiväksi syyskuussa. Jos olet buukannut lennon em. yhtiöltä, pyri selvittämään koskee lakko sinua.

Marbellassa on myynnissä tällä hetkellä koko Espanjan kallein huvila. Hintapyynti on 55 miljoonaa euroa. Toiseksi kallein huvila löytyy Ibizalta 40 miljoonan hintalapulla.

Neymarin siirtosaagassa eletään ratkaisun hetkiä. Huhujen mukaan Barcelona ja Real Madrid olisivat jättäneet tarjouksensa eilen. Muilla Espanjan seuroilla ei ole tarpeeksi rahaa Neymarin hankintaan.

Kommentti: Rahaa ostoon ei ole tosin Realilla tai Barcelonallakaan, mutta pankit luotottavat tarvittaessa niitä hyvin avokätisesti.

Toinen megaluokan huhu kertoo, että Zidane olisi lähdössä Real Madridista. Huhun todenperäisyyttä on vaikea arvioida, mutta tiettävästi Zidanella on tällä hetkellä skismaa seuran johdon kanssa.

Marbellassa on pidätetty 36-vuotias ranskalaismies, joka oli syyllistynyt kahteen väkivaltaiseen ryöstöön Puerto Banuksen kulmilla. Saaliiksi mies oli saanut kaksi kelloa, joiden yhteenlaskettu arvo oli noin 36.000 euroa.

Kommentti: Kellojen arvo kertonee jotain Marbellan elämäntyylistä, mutta myös siitä, etteivät rikkaatkaan ole yhteiskunnan ääri-ilmiöiden suhteen täysin turvassa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...