Suuria lukuja

Tämä on Fuengirola.fi -lehden 500:s numero. Siinä voisi olla hyvä syy juhlaan, kohottakaamme kaikki yhdessä malja tai kahvikuppi juhlanumerolle.

Viisisataa ei lukuna kuulosta kovin suurelta, mutta kun sitä purkaa osiin, numerot ovat yllättävän isoja. Lehden keskimääräinen painos on noin 10.000 kappaletta. Se tarkoittaa, että yhteensä on painettu suunnilleen viisi miljoonaa lehteä. Suunnilleen jokaiselle suomalaiselle voisi antaa oman aviisin.

Sivuja on julkaistu noin 14.000 kappaletta. Niitä on painettu hillitön määrä, sataneljäkymmentä miljoonaa kappaletta. Numerona tuo painettujen sivujen määrä näyttää tältä: 140.000.000.

Valokuvia on julkaistu noin 35.000 ja kaupallisia ilmoituksia reilut 40.000 kappaletta.

Kilometrejä on jakelun yhteydessä ajettu noin 115.000, polttoainetta tässä hommassa on palanut reilut 7.000 litraa.

Aika isoja numeroita. Aikaa tämän kaiken tekemiseen on mennyt melkoinen määrä työtunteja. Tämä on varmasti vaikein mitattava suure, erilaista taustatyötä tehdään passiivisesti jatkuvasti. Jos kaikkien tekemiseen osallistuneiden ihmisten panos lasketaan, enemmän tai vähemmän valistunut arvio aktiivisista työtunneista on noin 100.000h.

Kiitoksia tekijöille näistä tunneista, kuvista, ilmoituksista ja kaikesta muusta, mikä lehden tekemiseen liittyy. Suuri kiitos myös ilmoittajillemme, jotka ovat kaiken tämän kustantaneet. Ja lopuksi vielä suurin kiitos teille hyvät lukijamme. Teitä varten painokoneet ovat pyörineet, kamerat räpsyneet ja kynät sauhunneet.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...