Costalla mitä tahansa…

Costalla mitä tahansa ja koska tahansa -Facebook-sivusto on hyvä esimerkki ihmisten uusavuttomuudesta. Millä taksilla pääsee Málagan lentokentältä Fugeen tai koska sieltä lähtee viimeinen lähijuna eli Renfe (monesti ei vaivauduta edes kertomaan, mihin suuntaan) tai miten saan pesukoneeni sähköisen luukun auki, ovat avuttomien aikuisten tyypillisiä kysymyksiä.

Málaga Capital ja Helsinki sekä Málagan maakunta ja Uusimaa ovat käytännössä samankokoisia, niin mitäs lottoatte: löytyykö kentältä takseja? Ja mistähän Suomessa löytyvät VR:n aikataulut: älypuhelimen applikaatiosta kuten myös Renfen. Tai mistä löytyy pesukoneen sähkötoimisen luukun analoginen avausohje: internetistä.

Jos aikuinen ihminen ei osaa googlettaa, niin miten hän kehtaa syyttää nuorisoa uusavuttomuudesta. Perunoiden keittäminen on rehellisesti vaikeampaa kuin juna-aikataulun löytäminen netistä, koska valmistusohje pitää ensin katsoa tietokoneelta.

Palsta myös paljastaa suomalaisten kateellisuuden. Kun naapuritoimituksen radiotirehtööri etsi kotiapulaista tarjoamalla vastineeksi asunnon ja ruoan unelmakämpässä – josta löytyy niin uima- kuin poreallas loistavilla näköaloilla – niin heti löytyi pari pikkusielua, jotka nälvivät, että tarjousta voi verrata orjuuttamiseen.

Sen verran tiedän omakotitaloasumisesta, että puutarhanhoito, siivoaminen ja ruoanlaitto hoituvat oman työn ohella, joten kysymys oli aika vapaasta duunista. Haluaisin itsekin helpottaa omaa elämääni vastaavalla tavalla, jos 70 neliön asuntoon saisi mahdutettua kaksi ihmistä.

Ja olisin itsekin voinut lähteä Henkalle siivoamaan ja kokkaamaan ellei sukupuoleni olisi sitä rajoittanut. Mutta en edes siitä osaa mieltäni pahoittaa.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...