Parasta hoitoa karvaisille kavereille

22 vuotta Suomessa pieneläinklinikkaa pitänyt Serban Ursachi kyllästyi Suomen pimeyteen ja kylmyyteen. Nyt hänen ammattitaidostaan pääsevät hyötymään Aurinkorannikon asukkaat.

Eläinklinikka Pet Vet Kamu on tullut vuosien saatossa monelle rannikon suomalaiselle tutuksi. Nyt klinikan omistus on vaihtunut, mutta suomenkielinen palvelu jatkuu. Serban Ursachi ehti asua Suomessa 28 vuotta ja käydä Helsingissä eläinlääkärin opintonsa, joten eksoottista nimeä on kielitaidottomankaan turha säikähtää.

– Avasin vuonna 1997 pieneläinklinikan Hämeenlinnassa ja 2015 kissaklinikan Tampereella. Suomen talven kylmyys ja pimeys saivat kuitenkin haikailemaan etelään, Ursachi kertoo.

– Täällä aiomme keskittyä vain kissojen ja koirien hoitamiseen. Uusiutuneessa Pet Vet Kamussa meillä on täydelliset valmiudet kaiken mahdollisen hoidon antamiseen. Teen itse myös leikkaukset, hammashoidot ynnä muut, joten ulkopuolisia tekijöitä ei tarvitse tilailla ja odotella.

Kaikki valmiudet

Kuten arvata saattaa, eläinlääkärin toimintaa sääntelevät erinäiset luvat ja pykälät. Niidenkin suhteen kaikki on jo hoidossa. Serban Ursachi kertoo ostaneensa klinikan jo viime vuoden puolella, mutta työt uudella klinikallaan hän aloitti vasta 1.4.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Pet Vet Kamun tutusta ovesta ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat.

 

– Klinikan toimiluvat siirtyivät kaupan yhteydessä vanhalta omistajalta minulle, mutta omat eläinlääkärinlupani piti tietysti siirtää Suomesta Espanjaan. Siinä turvauduin suosiolla paikalliseen asianhoitajaan, joten sekin sujui aika helposti. Aikaa kului kuukauden verran, Ursachi kertaa.

Pelkillä luvilla ei vielä saada lemmikkejä hoidettua. Pieneläinklinikan varustaminen täysin palvelevaksi ei olekaan mitään nappikauppaa.

– Meidän leikkaussalivarustus maksoi noin 10.000 euroa, ultraäänilaite 40.000, laboratorio 10.000, ja niin edelleen, Ursachi luettelee.

Silti hoidon kustannukset asiakkaille ovat Espanjassa huomattavasti huokeammat kuin Suomessa.

– Esimerkiksi kun täällä poistin koiralta kolme kulmahammasta, oli hinta 590 euroa. Suomessa sama toimenpide olisi maksanut 1.500 euroa.

Pet Vet Kamu

  • Calle Maestra Angeles Aspiazu 25
  • Avoinna arkisin klo 10-20
  • Palvelukielet: suomi, englanti, ruotsi ja espanja

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...