Fuengirolan yrityselämä kovassa kasvussa – Suomalaiset ovat haluttuja asiakkaita

Fuengirolan liike-elämä on kovassa nosteessa. Kaupunkiin on vetoa sekä Espanjasta että ulkomailta. Kaupungin elinkeinojohtajan mukaan suomalaiset ovat kasvavin ja monella tapaa tärkein asiakasryhmä Fuengirolassa.

Fuengirolan kaupungin elinkeinojohtaja Ricardo Von Wichmann Gómez piti keskiviikkona suomalaisille yrittäjille aamiaistilaisuuden SmartWorkPlazan tiloissa. Hän kertoi lukuja yritysten lisääntymisestä sekä tulevaisuuden näkymiä.
– Fuengirola on tällä hetkellä erittäin trendikäs paikka. Viime vuonna kaupungissa myönnettiin avauslupa yli 1100 uudelle yritykselle. Se saattaa olla uusi ennätys, Wichmann iloitsee.
Toimialoittain suurin uusien yritysten ryhmä olivat hotelli- ja ravintola-alan yritykset. Niitä kaupunkiin perustettiin lähes 300. Toinen iso ryhmä olivat kauneus- ja terveysalan yritykset.
– Miesten parturiliikkeet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Se johtunee siitä, että parrat ovat tulleet taas muotiin ja nimenomaan siistit ammattilaisten trimmaamat parrat, siloposkinen elinkeinojohtaja arvioi.
– Kiinteistövälityksiä on myös tullut paljon lisää, kun laman jälkeen kauppa on piristynyt.

Aloittamista helpotettu

Yhdeksi syyksi Fuengirolan lisääntyneeseen vetovoimaan Wichmann näkee helpotukset yritystoiminnan aloittamiseen.
– Madalsimme noin puolitoista vuotta sitten yrityksen aloittamisen kynnystä merkittävästi. Enää ei tarvitse odottaa lopullisen toimiluvan saamista, vaan yritys voi hakea declaración responsable -pikalupaa, jonka turvin toiminta voidaan aloittaa. Tällöin yrittäjällä on hieman enemmän omaa vastuuta toiminnan oikeellisuudesta, mutta toiminta on mahdollista.
Pikalupaa varten pitää toimittaa kaupungintalolle tarvittavat dokumentit ja täyttää asiaan liittyvä hakemus. Ihan pelkällä ilmoituksella ei siis selviä, kaikki varsinaista lupaa varten vaadittavat dokumentit on hankittava. Entiseen verrattuna dokumenttien toimituksen jälkeen piti odottaa niiden käsittelyä ja luvan saantiin saattoi kulua useita kuukausia, pahimmillaan puolikin vuotta.
Elinkeinojohtaja opasti suomalaisia yrittäjiä myös muissa yrittämiseen liittyvissä lupa-asioissa. Hän korosti, että kun järjestää esimerkiksi avajaisia tai muita ohjelmallisia tilaisuuksia, niistä kannattaa informoida kaupungintaloa. Samoin, jos tekee pientäkin remonttia yrityksen tiloissa.
– Me emme kaupungin taholta kyttää yrittäjiä millään tapaa, mutta jos esimerkiksi joku soittaa ja valittaa, meidän on pakko lähettää poliisit paikalle. Mikäli asia on kommunikoitu kaupungin kanssa etukäteen, mitään ongelmia ei synny. Jos taas viranomaisilla ei ole tietoa tilaisuudesta, poliisi on pakotettu lopettamaan se.

Suomalaiset tärkeitä

Kasvavin ja potentiaalisin asiakasryhmä Fuengirolan yrityksille ovat suomalaiset. Suomalaisten määrä lisääntyy kaupungissa jatkuvasti ja he kuluttavat lähes kaikkia mahdollisia palveluita.
– Juuri viime viikolla päätimme kaupungintalolla tarjota fuengirolalaisille yrittäjille Sofia opiston järjestämän suomen kielen kurssin. Se herätti erityisen paljon kiinnostusta yrittäjien keskuudessa. Kaikilla tuntuu olevan kova hinku saada juuri suomalaisia asiakkaita, Wichmann sanoo.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...