Joukkueurheilua ja muukalaisuutta

 

Tänään perjantaina Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat yltää todennäköisesti historialliseen saavutukseen. Ensimmäistä kertaa kautta aikain Suomella on mahdollisuus selviytyä jalkapallon arvokisoihin. Se vaatii ainoastaan futiksen lilliputtimaan Liechtensteinin voittamista kotikentällä. Ja jos Huuhkajat häviäisi ottelun, silti jäljelle jää vielä vahva oljenkorsi. Onnea Huuhkajille illan matsiin.

Aurinkorannikolla suomalaisvetoinen rullalätkäjoukkue Fuengirola Lions sen sijaan on ongelmissa. Joukkue sai tuta sen, että ulkomailla ollaan. Me suomalaiset olemme Espanjassa maahanmuuttajia. Vastustava joukkue teki tappion jälkeen protestin, vedoten ulkomaalaispykälään. Joukkueessa pelasi 11 pelaajaa, heistä kahdeksan olisi pitänyt olla espanjalaisia. Ainoastaan yksi oli.

Lions menetti voittonsa ja sitä rangaistiin vieläpä ylimääräisellä pistemenetyksellä. Sen lisäksi sakkoja tuli maksettavaksi 3001 euroa. Se on lähes 300 euroa pelaajaa kohti. Kovin mielellään harrastajat eivät varmasti tällaista maksua maksa.

Vaikka ollaan EU:ssa, valtioiden rajat näyttävät edelleen määrittelevän monta asiaa. Kyseisessä tapauksessa ei ollut edes kyse työvoiman tai materian vapaasta liikkuvuudesta. Protesti vaikuttaa lähinnä katkeralta kiusanteolta. Sanktioissa voi nähdä myös rasismin siementä. Koska olette ulkomaalaisia, teitä vastaan käytetään kaikki mahdolliset kikat. Näin toimii virallinen lajiliitto.

Vastaavaa tapahtuu myös Suomessa, vaikka monet MV-media -tyyppiset lähteet yrittävätkin asiaa kääntää toisinpäin. Muukalainen on edelleen muukalainen vieraalla maalla.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...