Itsenäisyyspäivän juhla vaarassa – Benalmádenan suomalaisissa ristivetoa

 

 

-Aloitin yhdistyksen sihteerinä lokakuun alussa. Mitään valmisteluja juhlan järjestämiseksi ei oltu tehty, joten oli pakko nostaa kädet pystyyn. Meillä ei ole tiloja eikä ohjelmaa, emme siis voi juhlaa järjestää, kertoo Jorma Sillapää. Sillanpää on yhdistyksen hallituksen varajäsen ja on ottanut sihteerin toimet itselleen lokakuun alussa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Hannele Puusa-Ruohonen ei täysin allekirjoita Sillanpään lausuntoa. Hän vastasi puhelimeen Suomesta.

-Sillanpäätä ei ole virallisesti valittu yhdistyksen sihteeriksi. En tiedä millä mandaatilla hän antaa tällaisia lausuntoja. Sillanpää vaikuttaa kaapanneen yhdistyksen, puheenjohtaja sanoo.

Hannele Puusa-Ruohonen toimii sekä Benalmádenan suomalaisten että Aurinkorannikon suomalaisyhteisöjen neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Kysymykseen järjestääkö Benalmádenan suomalaiset itsenäisyyspäivän juhlan puheenjohtaja vastaa seuraavasti.

-Tähän päivään saakka olen ollut sitä mieltä, että järjestää.

Mitään paikkavarauksia tai muita järjestelyjä ei kuitenkaan ole tehty. Juhlaan on aikaa enää reilut puolitoista kuukautta.

-Kyllä paikkoja löytyy, jos joku vaan ryhtyy toimimaan, Benalmádenassa on paljon isoja hotelleja, missä sen voi järjestää, Puusa-Ruohonen sanoo.

Mitään työryhmää tai muuta organisaatiota ei ole perustettu juhlaa järjestämään.

Sekä Sillanpää että Puusa-Ruohonen ovat periaatteessa sitä mieltä, että Benalmádenan suomalaiset ovat liian pieni ryhmä näin ison juhlan järjestämiseen. Molemmat sanovat, että Benalmádenasta ei ole yhtä helppo löytää sopivia tiloja kuin Fuengirolasta tai Torremolinosista.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja palaamme asiaan, heti kun jotain uutta ilmenee.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...