Espanjan uutiskatsaus 14.10.2019

 

Espanjan korkein oikeus on tuominnut ex-Katalonian johtajille lisää vankeutta kansan kiihotuksesta ja pisimmät tuomiot ylittävät 10 vuotta. Asia on tuonut mielenosoittajia kaduille ja Barcelonaan on siirretty lisää poliiseja muualta. Pääministeri Sanchez on ottanut asiaan kantaa ja kehottanut kaikkia osapuolia maltillisuuteen

Kommentti: Kaikki kunnia suomalaiselle laadukkaalle journalismille, mutta asian uutisointiin liittyen on pakko huomauttaa, ettei Espanjalla ole hallitusta…

Suomessa on uutisoitu, että Aurinkorannikolla hiljattain julkisuuden saattelema pidätettyjen suomalaisten tutkittavat rikokset liittyisivät jotenkin toisiinsa.

Espanjan kiinteistökaupan romahdus vaikuttaa edelleen olevan kova pala monelle asianosaiselle nieltäväksi ja maan johtavan asiaan liittyvän nettipalvelun Fotocasan tutkimusjohtajan mukaan kyseessä on ns. kypsempi markkinavaihe. Hän myös toteaa, ettei tällä hetkellä ole odotettavissa suuriakaan muutoksia kiinteistökauppaan liittyviin tilastoihin.

Kommentti: Lausuntoa voisi verrata tilanteeseen, jossa Esko Aho olisi kuvitteellisesti vuonna 1992 todennut Suomessa olevan meneillään ”kypsempi” markkinoiden sopeutumisvaihe…

Espanjalainen pankki Bankinter on julkaissut markkinatiedotteen, jossa se uskoo Espanjan asuntojen hintojen tulevan alaspäin vielä tänä vuonna noin 5.5%. Pankki ennustaa myös hintojen laskevan vuosina 2020 ja 2021.

Kommentti: Pakko nostaa hattua realistisesta ja objektiivisesta tiedottamisesta Bankinterille.

Marbellan ja Esteponan alueella on aloitettu paikallisen suuren herkun, pulpon (mustekala), pyyntikausi, jota tänä vuonna haittaa runsas levien tulo alueelle.

Málagassa Carmenin kirkon katolle kiivennyt ja itsemurhallaan uhkaillut mies on saatu viranomaisten haltuun. Miehen tarkoituksena oli ilmaista tyytymättömyyttä lapsensa huoltajuuteen liittyviin päätöksiin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...