Rosalíalle sataa suitsutusta ja rapaa

Espanjalainen laulajatar Rosalía tuntuu herättävän poikkeuksellisen vahvoja mielipiteitä yleisössä. Menestyksen ja suosion vastapainona äänekäs oppositio arvostelee häntä milloin mistäkin.

Barcelonasta syntyisin oleva 25-vuotias Rosalía on yksi kansainvälisesti kuumimpia espanjalaisnimiä tällä hetkellä. Neidin tilillä on vasta kaksi koko pitkää albumia: Los ángeles (2017) ja El mal querer (2018). Siitä huolimatta palkintokaapissa alkaa olla jo mukavasti täytettä. Viime vuonna Roslía pokkasi Latin Grammy gaalassa kaksi pystiä Malamente –kappaleellaan. Viime kuussa napsahti MTV:n Video Music Awardseissa parhaan latinobiisin titteli kappaleella Con altura.

Rosalían urbaaniksi flamenco popiksi kuvailtu musiikki on kuitenkin ihastuksen ohella herättänyt vihastusta. Laulajan kritisoijat ovat muun muassa sitä mieltä, ettei hänen pitäisi laulaa flamencoa, koska hän ei ole mustalainen.

Pyyhkeitä on tullut myös ulkomusiikillisista asioista. Kun Barcelonasta kotoisin oleva Rosalía viime vuonna pokkasi palkintonsa Latin Grammy -kekkereillä, hän ei kiitospuheessaan ottanut esille katalaanien kokemaa sortoa. Joidenkin mielestä olisi pitänyt, ja siitäkös taas riemu repesi.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...