Playa de Maro, rantojen pieni helmi

Jos pitkän kesän jälkeen tuntuu siltä että Fuengirolan ja naapurikaupunkienkin rannat alkavat tulla liian tutuiksi, ei silti tarvitse jäädä kotiin kyhjöttämään. Erinomainen pikkuranta, jopa yhdeksi Espanjan parhaista valittu, löytyy vain noin tunnin ajomatkan päästä.

Kun Fuengirolasta ottaa suunnan kohti itää, ja köröttelee noin tunnin, saapuu Nerjan idyliseen rantakaupunkiin. Sielläkin on muutama todella kaunis ranta, mutta jos haluaa vielä parempaa, kannattaa ajella muutama kilometri Nerjan ohi, Maron rannalle.

Maron rannalle ajaa Fuengirolasta noin tunnissa. (Kuvakaappaus: Googlemaps)

Maro on itse asiassa pieni kylä Nerjasta hieman itään, mutta siitä huolimatta Maron ranta mielletään yleisesti osaksi Nerjaa. Oli miten oli, Play de Maro on tutustumisen, ja pienen ajelunkin, arvoinen ranta.

Kirkas vesi

Nerjan alue on saanut jälleen viime aikoina satikutia viranomaisilta jätevesien päästämisestä suoraan mereen. Niinpä lähdimme reissuun hieman varovaisin mielin: pitääkö uidessa pujotella kikkareiden ja vessapaperin seassa?

Maron ranta lepää jyrkkien rinteiden suojassa. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Ei tarvinnut. Päin vastoin vesi oli erittäin kirkasta. Ja se onkin osa Maron rannan viehätystä: Sen vedenalaiset kalliot ovat houkutelleet luokseen moninaisen kirjon kaloja ja muita meren olioita ja kirkas vesi tekee siitä erinomaisen kohteen snorklaajalle. Miksei vaikka sukeltajallekin.

Maron ranta on hieman kylän ulkopuolella, päättyvän tien päässä. Periaatteessa siis täydehkön Aurinkorannikon mittapuulla ”keskellä ei mitään”. Kylän kupeesta kohti rantaa laskeutuvan tien päässä odottaa 500 metrin mittainen, 20 metriä leveä ranta. Hiekka ei ole rannikon hienointa, mutta maisema on. Rantaa ympäröivät jyrkät rinteet. Niiden kutsuminen samanlaisiksi kuin Portugalin äkkijyrkät rantakalliot olisi liioittelua, mutta samaa fiilistä paikassa on.

Sopivasti palveluja

Kesäkuukausina Maron rannalla toimii myös ravintola, joten koko päiväksikin voi saapua ilman että tarvitsee raahata koko päivän ruuat ja juomat mukana. Toki niinkin voi tehdä, kunhan valmistautuu pieneen kantamiseen.

Snorklatessa saattaa yllättää sekä jano että nälkä. Eväillä tai lompakolla kannattaa varautua. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Maron rannalla ei ole varsinaista pysäköintialuetta. Autoja saa pysäköidä rantaan johtavan tien varteen, mutta vain toiselle puolelle. Väärin pysäköidyt autot hinataan pois. Kesäkuukausina, ja varsinkin viikonloppuisin rantaan alkaa valua kansaa jo aikaisin aamulla. Ja kuten jokainen ymmärtää, mitä myöhemmin saavut, sen kauempaa rantakamppeinesi kävelet.

Kun auringossa löhöily alkaa puuduttaa, voi päivälenkin tehdä vaikka kanootilla. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Ravintolan lisäksi Maron rannalta löytyy myös vuokrattavia aurinkopetejä ja -varjoja, rantavahti sekä vuokrattavia kanootteja. Noin kymmenellä eurolla nokkaa ja tuntia kohden alleen saa suht helposti melottavan kanootin, jolla voi suunnata katsomaan vaikka aivan rannan lähellä sijaitsevaa vesiputousta.

Rantavahti seuraa aaltojen ohella myös virtauksien kehittymistä. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Täydellisen rantapäivän päätteeksi voi vielä hurauttaa paluumatkalla Nerjaan illalliselle. Suosittelen lämpimästi.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...