Paljonko seurakuntakodin keräys lopulta tuotti?

Fuengirolan uusi uljas seurakuntakoti saatiin aikaiseksi pitkälti keräysvaroin. Seurakunnan puolelta keräyspäällikkönä toiminut Pauli Tuohioja on tyytyväinen lopputulokseen. Tuohioja haluaa vielä näin jälkikäteen kiittää kaikkia lahjoittajia.

-Uusi seurakuntakoti -hanke oli iso ja tavoite oli todella korkealla, mutta yhdessä me toteutimme sen. Suomalaisen luonteen piirteet, sinnikkyys, peräänantamattomuus ja yhteisen tavoitteen takana seisominen tuottivat hyvän lopputuloksen, Tuohioja sanoo.

Vaikka keräys virallisesti päättyikin jo vuoden 2017 lopussa, tilityksiä tuli runsaasti vielä vuoden 2018 aikana. Viimeinen keräykseen tullut tilimerkintä on tammikuulta 2019.

– Mikään projekti ei toteudu ilman pientä ristivetoa ja natinaa, mutta kun todella suuri enemmistö yhteisöstä piti uutta seurakuntakotia tärkeänä, niin silloin se toteutui, Tuohioja kuittaa erilaiset juorut ja puheet, joita välillä velloi keräyksen ympärillä.

-Varainhankinnan keräyspäällikkönä toimineena tahdon lausua kaikille Uusi seurakuntakoti -hanketta tukeneille erittäin lämpimät kiitokset siitä hienosta yhteistyöstä ja yhteisestä ponnistuksesta, jonka lopputuloksena suomalaisyhteisöllä on nyt erittäin toimiva ja viihtyisä kokoontumispaikka keskellä Aurinkorannikon suomalaisasutusta.

Tässä muutama numero miten lopputulokseen päästiin

– Keräys käynnistettiin 1.2.2014 ja se päättyi virallisesti 31.12.2017. Keräys kesti siis 4 vuotta.

– Keräyksen loppusumma oli 957.650€ (tavoite oli 950.000€, joten 7.650€ meni yli).

Yksityishenkilöiltä tuli lahjoituksia yhteensä 618.320 €, joista neljän suurimman lahjoituksen tehneiden osuus oli yhteensä 438.500 €. Loppu oli pienempien, mutta erittäin tärkeiden summien kertymää.

Kirkon keskusrahasto tuki hanketta 150.000 €:lla ja Suomen seurakunnat budjettiavustuksilla, jolloin viralliset avustukset kirkolta olivat yhteensä 169.676 €
-Säätiöt, yhteisöt ja yritykset lahjoittivat yhteensä 116.359 €,  suurin yksittäinen tuki oli Wihurirahaston avustus 30.000 €.

-Loppu muodostuu myyntituotteista, konserteista ja tupien järjestämistä tapahtumista ja niiden yhteistuotto oli 53.295 €.

Omalla nimellään lahjoittajia oli yhteensä 966 kpl. Näiden nimet on listattu seurakuntakodilla olevaan Hyvän Tahdon Reliefiin. Lisäksi oli joitakin, jotka eivät tahtoneet nimensä tulevan näkyviin.

Liikelaitokset ja yhteisöt kustansivat seurakuntakodin saliin kaikkiaan 163 tuolia. Samalla ne saivat nimensä näkyviin tuolin selkämykseen.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...