Fuengirolan pormestari Ana Mula matkamessuille Helsinkiin

Matka 2019 messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa tulevana viikonloppuna 17.-20.1. Tällä kertaa Aurinkorannikko ja erityisesti Fuengirolan kaupunki eri sidosryhmineen on näyttävästi esillä. Fuengirolan pormestari Ana Mula tekee ensimmäisen Suomen matkansa osallistumalla messuille.

Aurinkorannikko on perinteisesti näkynyt Matka messuilla yksittäisten yrittäjien eri osastoilla. Fuengirolan turismista vastaava kaupunginvaltuutettu Rodrigo Romero vieraili messuilla viime vuonna ja näki sen erinomaiseksi paikaksi markkinoida Fuengirolaa.

-Helsingin Matka -messut on juuri oikeankokoinen tapahtuma meille. Monet maailman matkailuun liittyvistä messuista ovat niin isoja, ettei niillä saa järkevää näkyvyyttä aikaiseksi. Tammikuun 2019 messuilla olemme ehdottomasti mukana kapunkina ja varmasti paras lopputulos saadaan aikaiseksi, kun otetaan yrittäjät mukaan osastolle, Romero pohti tammikuussa 2018.

Suunnitelmaa ryhdyttiin tekemään, ja tällä viikolla nähdään lopputulos. Lopulliseksi osaston viralliseksi haltijaksi tuli Andalusian turistiorganisaatio, mutta Fuengirolan kaupunki ja paikalliset yrittäjät ovat olleet aktiivisesti mukana osaston suunnittelussa. Osasto tulee olemaan näyttävä, se on yli 100 neliömetrin suuruinen ja mukana on yli 20 toimijaa.

Fuengirolan kaupungin johdossa suomalaiset nähdään niin tärkeänä ryhmänä, että kaupunki haluaa panostaa tosissaan markkinointiin Suomessa. Tmän vuoden messuille lähtee mukaan myös kaupungin pormestari Ana Mula. Kaupunki järjestää myös erillisen cocktailtilaisuuden, johon odotetaan runsaasti mediaa. Myös Helsingin ylipormestari Jan Vapaavuori ja Tampereen pormestari Lauri Lyly ovat ilmoittautuneet mukaan tilaisuuteen.

Matka messuilla vilskettä riittää. Tänäkin vuonna messuille odotetaan yli 70.000 vierailijaa. (Kuva Verna Kovanen)

Matka messut on Pohjoismaiden suurin matkailutapahtuma. Joka vuosi järjestettävät messut keräsivät huippuvuosinaan yli 100.000 kävijää. Viime vuosina kävijämäärä on vakiintunut noin 70.000:n. Messuilla on esillä eri valtioita, maakuntia ja matkailuun liittyviä yrityksiä. Myös Fuengirola.fi -lehti on jaossa messuilla.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...